Minden, amit Sarolta hercegnő nevéről tudnod kell

Forrás: AFP/Leon Neal -
keresztnév Erzsébet királynő Katalin hercegnő Károly herceg család Katalin hercegné Vilmos herceg történelem Sarolta hercegnő névválasztás György herceg Charlotte hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 2-án megszületett Katalin és Vilmos második gyermeke, aki a Sarolta Erzsébet Diána nevet kapta. Vajon mit jelent ez a név a brit királyi családnak? És mit jelent a briteknek? Ennek néztünk utána.

Miután május 2-án végre megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg oly régóta várt második gyermeke, a brit trón negyedik várományosának bemutatása után pedig már csak egyetlen dolog tartotta izgalomban a világot: vajon melyik nevet választják majd György herceg húgának a büszke szülők?

Katalin hercegné és Vilmos herceg bemutatják Sarolta hercegnőt Forrás: AFP/Leon Neal

A brit fogadóirodákban több keresztnevet is esélyesnek tartottak, amelyek közül végül a Charlotte (magyarul: Sarolta) bizonyult nyertesnek.

Amit a Sarolta névről tudnod kell

Az ótörök eredetű Sarolt név egyik változata a Sarolta, amelyet a Károly férfinév (Charles) francia nyelvű párjának, a Charlotte magyarítására kezdték el használni – írja a Wikipédia. A Charlotte nevet a 17. század óta használják az Egyesült Királyságban.

A csöppség tehát a Charlotte Elizabeth Diana, vagyis Sarolta Erzsébet Diána nevet kapta, hivatalos megszólítása pedig Őkirályi Fensége, Sarolta Cambridge-i hercegnő lett.

Ezért tökéletes választás a név

A Sarolta a Károly női változataként ismert (helló, Károly herceg!), ezen kívül pedig nem csupán Katalin hercegné fenekéről elhíresült húga, Pippa Middleton, hanem édesanyja, Carole Middleton utóneve is egyben. Az Erzsébet pedig nemcsak maga Erzsébet királynő felé gesztus; Katalin hercegné szintén ezt az utónevet viseli.

A kis Sarolta hercegnő Forrás: AFP

Ami pedig a Diana nevet illeti, a CNN brit királyi család szakértője (mert igen, ilyen is van!), Victoria Arbiter szerint nem is kerülhetett volna jobb helyre a kislány nevében.

Egy kis történelem

Tündéri fotó! György herceg is meglátogatta a húgáthttp://www.life.hu/csalad/20150502-gyorgy-herceg-bement-a-kis-hercegnohoz-a-korhazba.htmlAhogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt: Katalin hercegnő ma délelőtt egy egészséges kislánynak adott életet. György herceg pedig már meg is látogatta testvérkéjét. Család--Körkefe, korrektor a szülőszobán? Menjünk neki együtt Katalin hercegnőnekhttp://www.life.hu/intim/20150504-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-lanya-szombaton-szuletett-meg-maris-tamadjak.htmlAzt persze sejtettük, hogy Katalin szülése és a kis hercegkirálykisasszony (a kommentekbe biztosan bekerül majd, hogy ilyen szó nincs) világra jötte nem csak az adott napra lát el minket írni- és olvasnivalóval. Mint ahogy az ivásra, a támadásra is igen könnyű okot találni, így pedig egyáltalán nem meglepő, hogy Vilmos neje máris kapja az ívet. Kicsit van kabát, nincs kabát, van sapka, nincs sapka érzésünk van a dologgal kapcsolatban, de legalább addig is van miről írni...Intim--Így fog kinézni a királyi bébi? Elkészült Charlotte hercegnő jövőbeli portréjahttp://www.life.hu/news/20150505-igy-fog-kinezni-a-kis-charlotte-hercegno-egy-torvenyszeki-grafikus-szerint.htmlEgy amerikai törvényszéki grafikus még azelőtt elkészítette Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyermekének arcképét, mielőtt még megszülethetett volna. Mutatjuk.NewsAFPMiért nézett ki olyan tökéletesen a szülés után pár órával Katalin hercegné?http://www.life.hu/trend/20150504-katalin-hercegne-tokeletes-megjelentesen-a-szules-utan-par-oraval-egy-komplett-csapat-dolgozott.htmlAmióta napvilágot látott az a bizonyos fotó, amelyen Vilmos herceg és az órákon át tartó vajúdás után is tökéletesen festő Katalin hercegné bemutatta újszülött kislányát, a hercegkisasszonyon kívül mindenki csak egy dologra volt kíváncsi: miért néz ki ennyire természetellenesen jól Katalin?Trend--Már most milliókat ér Charlotte hercegnőhttp://www.life.hu/news/20150505-charlotte-hercegno-mar-most-milliokat-hozhat-a-brit-gazdasagnak.htmlKatalin hercegné és Vilmos herceg második gyermeke, aki a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta, igazi gazdasági fellendülést hozhat az Egyesült Királyságnak.News--Kis hercegnőnek örülnek a britek – Megszületett Katalin és Vilmos gyermekehttp://www.life.hu/news/20150502-katalin-hercegnonek-es-vilmos-hercegnek-kislanya-szuletett.htmlHosszú út vezetett a szülőszobáig, a feszült várakozásokat követően azonban ma délelőtt végre megszületett a legújabb királyi csemete: Katalin röpke két és fél óra alatt, 3,72 kilogrammal hozta világra pici lányát. Egyes források szerint a hercegné már ma elhagyhatja a kórházat újszülött gyermekével.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.