A színésznő-rendező szívszorító történeteken keresztül szemléltette: a terroristák legnagyobb fegyvere a bombák és a gránátok után a nemi erőszak.

Angelina Jolie az ENSZ jószolgálati nagyköveteként kapott szót a brit Houes of Parliament ülésén, ahol a háborús övezetekben elkövetett szexuális erőszakról beszélt.

Forrás: AFP/Safin Hamed

A hollywoodi színésznő szerint, akit rendezőként több alkalommal is megihletett már a háborús áldozatok sorsa, a terroristák, kiváltképp a szír és iraki fanatikusok egyik legfőbb fegyvere a nemi erőszak. Véleménye szerint a dzsihádista fanatikusok a legagresszívabb terrorista csoportok a világon, akik a megfélemlítés eszközeként használják a nőkkel szembeni szexuális bántalmazást.

"Több mint 10 éve olyan családokat és szexuális erőszakot túlélőket látogattam meg a térségben, akik azt gondolták, nem számít a hangjuk, nem hallja meg őket senki, és hatalmas terhet hordoztak magukon.Tisztán emlékszem azzal a lánnyal való találkozásra, aki nagyon fiatal volt, körülbelül 7 vagy 8 éves, és előre-hátra ringatózva bámulta a falat, és közben könnyek csorogtak le az arcán.A lányt többször brutálisan megerőszakolták, nem lehetett beszélni vele, nem lehetett hozzáérni" - ezzel a történettel kezdte beszédét Angelina Jolie, aki később egy 13 éves iraki lánnyal való találkozásáról is mesélt: a gyermeket egy koszos szobában tartották összezárva a többi lánnyal, akik közül időnként kiválasztottak kettőt, majd megerőszakolták őket.

Brad Pitt felesége arra hívta fel a parlament figyelmét, hogy lépjenek fel a háborús övezetekben történő nemi erőszakokkal szemben.

Angelina Jolie, a vörös szőnyeg istennője
Kétféle ember létezik, ha szóba kerül Angelina Jolie: van, aki gyűlöli, mert benne látja a házasságok megrontóját, a boszorkányt, aki mindenkit felhasznál a siker érdekében, és teszi mindezt úgy, hogy örökké sovány tud maradni. Mi azonban a másik csoportba tartozunk: rajongással nézzük, mit visel a vörös szőnyegen, elérzékenyülünk, amikor a gyermekeivel fotózzák, olvadozunk, amikor Brad Pitt a közelében van, és fejet hajtunk előtte, amikor a betegsége kerül szóba. A Life.hu ITT gyűjtötte össze azt a 10 kedvenc vörös szőnyeges szettjét, amellyel Angelina bebizonyította: ott a helye a világ leggyönyörűbb asszonyai között.