A közönségért mindent megtesz a színművész, aki hetek óta kórházban lévő feleségéért aggódik.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Szacsvay László felesége kiesett az ablakon, és négy emeletet zuhant. A 15 méteres esést feltehetően egy kábel miatt élte túl.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mindezek ellenére mosolyogva, viccelődve, a közönséget hősiesen szórakoztatva csinálta végig a Színházak éjszakáját Szacsvay László. A színművész szeme előtt csak az lebegett, hogy a Katona József Színházba látogatók elégedetten távozzanak a nézőtérről, így saját fájdalmának egy pillanatra sem engedett teret – írja a Bors.

A színész Ujlaki Dénessel és Haumann Péterrel vett részt egy kerekasztal-beszélgetésen Pelsőczy Réka irányítása mellett. A lap riportere szerint lassan oldódott fel, de azért többször is megcsillogtatta humorát az este alatt.

„Délután felvételiztem a színművészetire, délelőtt érettségiztem. A matematika írásbeli érettségimen csak a nevem volt rajta. A tanárom a szóbelin is tudta, értelmetlen bármit is kérdeznie. Kivitték az elnököt pisilni, felirattak egy egyenletet a táblára, nem haladtam. Jött egy mentőkérdés. Mit tudok? Mondtam: Kosztolányi Dezső… Végül kaptam egy kettest. A főiskolára sem vettek fel aznap. Valószínűleg kellett egy szépfiú az osztályba. Kern, Verebes járt oda. Én már sok lettem volna” – nosztalgiázott nevetve a közönség legnagyobb örömére.

A magánéletéről ezúttal is hallgatott. A beszélgetés végén azonnal biciklire pattant, és hazament.