Keressük a legsármosabb magyar államtitkárt!

szavazás PolitikaLife politikus államtitkár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erőskezű, több nyelven beszélő döntéshozók, akiknek többsége magánemberként boldog családapának, a friss vagyonnyilatkozatok alapján pedig tehetős embernek is vallhatja magát – néhányuk már egészen fiatalon. Íme, nyolc államtitkár, akik nem csak a döntéseikkel, hanem a kinézetükkel is heves reakciókat válthatnak ki. Te melyiket választanád a legvonzóbbnak közülük? Most megszavazhatod!

Magyar Levente: gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár

Magyar Levente Forrás: Life.hu fotómontázs/kormany.hu, Thinkstock

Bizony nem csak látványnak kellemes, hanem igazán jó parti is a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, akivel akár négy nyelven – angolul, franciául, spanyolul és németül – is lehet kommunikálni. A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett Magyar Levente idén január végén lett 29 éves, de államtitkári feladatait a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál 2014 októbere óta tölti be. Vagyonnyilatkozata alapján, feladatai ellátásához juttatásként többek közt cégesautót kap - bár a típusát nem tüntette fel a dokumentumban. Ami a magánéletét illeti: házas, feleségével egy közös lányuk van, Elena.

Csepreghy Nándor: parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Csepreghy Nándor Forrás: Life.hu fotómontázs/MTI, Thinkstock

„Csibészes" mosolyával és határozott modorával sok nőt levehetne a lábáról, a kolozsvári születésű Csepreghy Nándor szíve azonban már rég foglalt. A parlamenti államtitkár nem csak pártjához hűséges, hanem házasemberként a magánéletben is elkötelezett: két gyermek édesapja. A nyilatkozatai alapján szakmailag szerinte kevésbé, öltözködésben viszont szerintünk eléggé mellé tud nyúlni a Miniszterelnökség 33 éves államtitkára, aki tavaly nyáron például az esküvőkön megszokott fehér öltönyben lépett az újságírók élé (lásd lejjebb a videón). Ami viszont az autókat illeti, idei vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy Csepreghy Nándor kedveli a klasszikus szépségeket, az államtitkár saját tulajdonában ugyanis egy 159-es Alfa Romeo található meg, munkája ellátásához viszont egy Skoda Superb típusú cégesautót kapott. Tisztségét egyébként 2015 októbere óta tölti be, diplomáját a szegedi bölcsészkaron szerezte, későbbi Corvinusos tanulmányait azonban nem fejezte be az angolul középfokon beszélő államtitkár.

Rétvári Bence: parlamenti államtitkár

Rétvári Bence Forrás: Life.hu fotómontázs/MTI, Thinkstock

Jávor Pál szerint „egy tisztes őszes halánték, a nő számára ajándék", a 37 éves jogi diplomával rendelkező Rétvári Bencére pedig ez hatványozottan igaz – mármint hogy ajándék lehet. Idei vagyonnyilatkozata alapján ugyanis havi bruttó egymilliós nagyságrendű fizetést visz haza, értékpapírban elhelyezett megtakarításai között pedig egy kétmillió forintos összegű életbiztosítás és egy egymillió forintos értékű állampapír szerepel. Az Origo információi szerint saját gépjárműje nincs az államtitkárnak, aki így céges autót használ. A kereszténydemokrata értékeket magáénak valló Rétvári évekkel ezelőtt nagy sajtóvisszhangot váltott ki azzal, hogy az általa hangoztatott családi értékek fontosságával szembe ment, és külön költözött feleségétől. Az idei vagyonnyilatkozata alapján pedig még mindig nem él vele egy háztartásban nő. Ami a tanulmányait illeti: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi-és Államtudományi Karán végzett, azt viszont, hogy milyen idegennyelvet beszél, nem tüntette fel önéletrajzában.

Dömötör Csaba: parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Dömötör Csaba Forrás: Life.hu fotómontázs/MTI, Thinkstock

Már két kislánnyal büszkélkedhet a 34 éves parlamenti államtitkár, aki három nyelven – angolul, franciául és németül – beszél, és a Corvinuson szerezte diplomáját nemzetközi tanulmányok szakon. 2015 óta tevékenykedik parlamenti államtitkárként. Két évvel ezelőtt még a kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkári posztot töltötte be, de dolgozott többek közt szerkesztőségi munkatársként is a Kommentár Alapítványnál. Az idei vagyonnyilatkozata alapján 12 milliós tartozása van – ezek a lakáshiteléből és az autólízingjéből állnak össze –, nem kell azonban megijedni, az államtitkár ugyanis közel egymilliós bruttó fizetéssel tér haza minden hónapban. A lízinget egyébként a saját tulajdonában lévő Ford Mondeóra fizeti, de vagyonnyilatkozatában "személyes gépjárműhasználatot" is megjelölt juttatásként.

Dr. Bitay Márton Örs: állami földekért felelős államtitkár

Dr. Bitay Márton Örs Forrás: Life.hu fotómontázs/MTI, Thinkstock

Két gyermek, egy kisfiú és egy kislány büszke édesapja a 36 éves állami földekért felelős államtitkár, aki 2014 óta tölti be igen jól jövedelmező tisztségét a Földművelésügyi Minisztériumban. A vagyonnyilatkozata alapján a politikus ugyanis rendelkezik többek közt egy 1301 négyzetméteren fekvő ingatlannal és egy 5,96 hektáron elterülő erdős területtel is. Cégesautót használ, melynek típusát ugyan nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában, de az kiderült, hogy juttatásként még céges mobiltelefont és iPad-et is kapott. Két nyelven beszél: angolul középfokon, németül pedig felsőfokon. A Szegedi Tudományegyetem mellett a Corvinus Egyetemre is járt, közigazgatási szakvizsgáját pedig Nemzeti Közigazgatási Intézetben szerezte.

Dr. Tuzson Bence: kormányzati kommunikációért felelős államtitkár

Dr. Tuzson Bence Forrás: Life.hu fotómontázs/MTI, Thinkstock

A 44 éves kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerencsésnek tartja magát, mert eddig is azzal foglalkozhatott, amit szeretett, a munkájában pedig sikereket ért el – legalábbis ezt írja rövid bemutatkozó levelében a honlapján. Ebből többek közt az is kiderült a négy gyermekét feleségével boldogságban nevelő, budapesti születésű politikusról, hogy erős alapokat kapott a szüleitől: tiszteli a hagyományokat, a családja iránti feltétlen szeretet és összetartás pedig számára alapvető értékek. Két nyelven – angolul és németül – beszél, jogi diplomáját pedig az ELTE-n szerezte. Vagyonnyilatkozata alapján szereti a prémiumautókat, saját tulajdonában egy 2014-ben vásárolt, 2007-es évjáratú dízel Volkswagen Phaeton áll - cégesautót nem tüntetett fel nyilatkozatában.

Dr. Czepek Gábor: közigazgatási államtitkár

Dr. Czepek Gábor Forrás: Life.hu fotómontázs/MTI, Thinkstock

Kisfiúsan oldalra fésült haja ellenére a 35 éves győri származású politikus már nem játszadozik: Czepek Gábor házas, egy gyermek büszke édesapja. 2014 óta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára. Jogászdiplomával rendelkezik, méghozzá az ELTE-ről, de tanult egy évig Németországban is, a regensburgi egyetemen. Egy interjúban pedig azt is elárulta: hitbéli és konzervatív értékrendbeli gyökereit a győri bencés gimnáziumból hozta magával. Három nyelven beszél: az angol és a német mellett latinul. Vagyonnyilatkozatát még nem tette közzé.

Dr. Hoppál Péter: kultúráért felelős államtitkár

Dr. Hoppál Péter Forrás: Life.hu fotómontázs/MTI, Thinkstock

Nagy zenekedvelő a 44 éves kultúráért felelős államtitkár, aki középiskolai ének-zenetanárként végzett és karvezetést is tanult Pécsett. Arra vonatkozó információkat nem találtunk, hogy milyen idegennyelvet beszél a magyar egyházzenészként is aposztrofált államtitkár, aki 16 országban koncertezett eddig, 14 hanglemez jelent meg a közreműködésével és a vezényletével. Felesége is gimnáziumi tanár, akivel három közös gyermeküket nevelik: Hunort, Botondot és a különleges nevű Anillát. Igazi művészetkedvelőként nagy értékű ingóságai között olajfestmények is megtalálhatóak, de rendelkezik egy saját tulajdonú 2008-as Ford Mondeóval is – legalábbis ez derül ki idei vagyonnyilatkozatából.

SZAVAZZ!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.