A természetes császármetszés esetében a kicsi részben önállóan bújik ki a méhből, és mindezt az anya is végignézheti, mivel nem teszik fel azt a függönyt, ami eltakarja a műtétet.

Senki sem vonja kétségbe, hogy ideális esetben a természetes szülésnél nincs jobb, azonban a baba és mama védelme miatt, sokszor nem marad más választás csakis a császármetszés. Ám úgy tűnik, hogy

ennek a beavatkozásnak akad egy másik formája is.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Egy londoni kórházban azt próbálják elérni, hogy a császármetszést minél természetesebb élménnyé tegyék a mamák és a babák számára is.

De mit is jelent a természetes császármetszés?

Először is fontos tudni, hogy nem azt jelenti, hogy gyógyszeres beavatkozás nélkül zajlik, hanem azt, hogy a baba részben önállóan bújik ki a méhből, és nem teszik fel azt a függönyt, ami az anya elől eltakarja a műtétet, amelynek az is fontos része, hogy utána

rögtön az anya mellkasára helyezik a kicsit. 

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Charlotte Philby önként vesz részt az egyelőre kísérleti stádiumban levő kutatásban, és egy Mirrornak adott interjúban beszámolt az eddigi tapasztalatairól. 

"A másik két gyerekem percekig üvöltött, miután világra jöttek, de a harmadik gyerekemet azonnal a mellkasomra fektették, magzatmázasan. A korábbi műtétekkel ellentétben sokkal inkább úgy éreztem, hogy ura vagyok a helyzetnek. A baba azonnal megnyugodott, és hamar megtanult szopni. A világ legboldogabb, legnyugisabb kisbabája. Lehet, hogy a személyisége alapból ilyen, de néha azt ondolom, hogy a műtét nyugodt körülményei, és a korai kontaktus tették ilyenné. Hüvelyi szülés esetén is pont ugyanígy történt volna minden"