Elkapták a TEK emberei a Teréz körúti robbantással gyanúsítható férfit egy Zala megyei településen. Az illető nyomára nem lakossági bejelentés után bukkantak, az elfogása a hosszas nyomozás eredménye. Végül egy csellel bizonyosodtak meg kilétéről, ezután ütöttek rajta otthonában. A férfit még az éjjel Budapestre szállították.

Hatalmas robbanás rázta meg a fővárost szeptember 24-én, a rendőrség azóta azon dolgozik, hogy elkapják a Teréz körúton merényletet végrehajtó férfit, amelyben két járőr sebesült meg. A nyomozás előrehaladtával egyre több részletet sikerült megtudni a merénylő mozgásáról: kiderült, hogy boltban is járt tette elkövetése előtt, és többször átöltözött. A csaknem egy hónapig tartó nyomozás eredményeként sikerült elfogni a robbantással gyanúsítható személyt.

Forrás: TV2

Egy Zala megyei kistelepülésen, otthonában fogták el a férfit a Terrorelhárítási Központ emberei az Origo értesülései szerint. A lap információi alapján a gyanúsított nem működik együtt a hatóságokkal, nem beszél. Az is kiderült, hogy az illető elvált szülők gyermeke, édesanyja Budapesten él, édesapja pedig 2011-ben 7 hónapig független polgármester volt egy szintén Zala megyei településen.

Robbantás: Teréz körútForrás: NNI

Egy csellel sikerült végleg azonosítani a férfit: szondáztatás során az édesanyjától szereztek DNS-mintát, amit összevetettek a robbantás helyszínén, a táskán talált nyommal, és egyezett. A Hír TV információi szerint a férfit még az éjszaka Budapestre szállították.