Egy volt polgármester fia a Teréz körúti robbantó

Forrás: TV2 -
Zala megye elfogták Teréz körúti robbantás polgármester Teréz körút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elkapták a TEK emberei a Teréz körúti robbantással gyanúsítható férfit egy Zala megyei településen. Az illető nyomára nem lakossági bejelentés után bukkantak, az elfogása a hosszas nyomozás eredménye. Végül egy csellel bizonyosodtak meg kilétéről, ezután ütöttek rajta otthonában. A férfit még az éjjel Budapestre szállították.

Hatalmas robbanás rázta meg a fővárost szeptember 24-én, a rendőrség azóta azon dolgozik, hogy elkapják a Teréz körúton merényletet végrehajtó férfit, amelyben két járőr sebesült meg. A nyomozás előrehaladtával egyre több részletet sikerült megtudni a merénylő mozgásáról: kiderült, hogy boltban is járt tette elkövetése előtt, és többször átöltözött. A csaknem egy hónapig tartó nyomozás eredményeként sikerült elfogni a robbantással gyanúsítható személyt.

Forrás: TV2

Egy Zala megyei kistelepülésen, otthonában fogták el a férfit a Terrorelhárítási Központ emberei az Origo értesülései szerint. A lap információi alapján a gyanúsított nem működik együtt a hatóságokkal, nem beszél. Az is kiderült, hogy az illető elvált szülők gyermeke, édesanyja Budapesten él, édesapja pedig 2011-ben 7 hónapig független polgármester volt egy szintén Zala megyei településen.

Robbantás: Teréz körút Forrás: NNI

Egy csellel sikerült végleg azonosítani a férfit: szondáztatás során az édesanyjától szereztek DNS-mintát, amit összevetettek a robbantás helyszínén, a táskán talált nyommal, és egyezett. A Hír TV információi szerint a férfit még az éjszaka Budapestre szállították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.