Felismerték a Teréz körúti robbantót: boltban járt a merénylet előtt

Forrás: TV2 -
bomba pénztáros robbantás merénylet bolt Teréz körút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantóról nemrég tisztább felvételek is nyilvánosságra kerültek, és kiderült, hogy egy boltban is járt a merénylet előtt: a pénztáros pedig felismerte az illetőt, személyleírást is tudott adni róla!

Hatalmas robbantás rázta meg a belvárost szeptember végén, egyik szombat este. Kiderült, hogy egy eddig ismeretlen férfi merényletet hajtott végre a belvárosban, azóta a rendőrség mindent megtesz azért, hogy kézre kerítse. Idegenlégiósok és leszerelt katonák után is kutatnak, mert úgy vélik, volt tapasztalata a robbantások terén, mások szerint azonban nem lehetett profi, mert sok nyomot hagyott maga után.

Forrás: TV2

Még boltba is ment a robbantás előtt a Teréz körúti merénylő, az ottani kamerafelvételek szolgáltatták a legjobb képet az elkövetőről.

A pénztáros viszont, akinél fizetett a közzétett videóról felismerte a férfit.

Az asszony magától jelentkezett a rendőrségen. Azt nem tudhatjuk, hogy mit mondott a bolti dolgozó, de azt igen, hogy nagyon megviselte az eset.

"Van a robbanóanyagokhoz kapcsolódó tudása"

- mondta Tarjányi Péter volt kommandós, biztonságpolitikai szakértő a TV2 Tények című műsorában. Ennek ellenére nem tartja őt profinak. Végh József kriminálpszichológus szerint pedig az is előfordulhat, hogy ha nem kapják el hamarosan, akkor újra robbantani fog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.