Ez az év sem volt „csendes” a magyar sztárvilágban. Bőven akadtak meghökkentő fejlemények és nem várt fordulatok, melyek mellett mi sem mentünk el szó nélkül. Az év utolsó napján elevenítsük hát fel, miről is beszélt a magyar 2016-ban.

Kirúgták Vujity Tvrtkót 

A népszerű műsorvezető február 26-i hatállyal távozott a TV2-től. A híresztelések szerint az ügyben közrejátszott a Berki Krisztiánnal folytatott vitája is. Állítólag a műsorvezető csekkes játéka sem aratott osztatlan sikert, így mennie kellett. Vujity Tvrtko a csatorna indulásával egy időben, 1997-ben csatlakozott a kereskedelmi csatorna csapatához. Ma már Amerikában éli a mindennapjait, ahonnan rendszeresen beszámol a követőinek. 

Vujity Tvrtko február 26-i hatállyal távozott a TV2-től, ma már Amerikában élForrás: TV2

Lilu levetkőzött 

Az egyik női magazin a feminizmus témája köré épülő lapszámában mutatta meg meztelen testét Lilu, „Az én testem, az én döntéseim” – címmel. A kép láttán sokan kiakadtak, köztük a Dumaszínházból ismert Kormos Anett is, aki markáns véleményével igencsak felkavarta az állóvizet. Aki vetkőzik, írja oda azt, hogy levetkőztem, mert eleget fizettek érte.  Vagy hogy nagyon szerettem volna, ha szép pucér fotók készülnek rólam. Csak engem ne tessék ebbe belekeverni! Az én nevemben, az én egyenjogúságomért ne! Az enyémért senki se! Mert én ettől csak kevésbé érzem magam annak!” – írta a humorista. Lilu nem kívánt reagálni a vádakra, sőt azóta sem beszélt a dologról. 

Lilu az egyik női magazinban mutatta meg meztelen testét, amin sokan kiakadtak, köztük Kormos Anett isForrás: Facebook/Lilu, MTI/Zih Zsolt

Friderikusz Sándor otthagyta a TV2-t 

Áprilisban rajtolt volna az Összezárva Friderikusszal, de a műsorvezető úgy döntött, nem hajlandó tovább a TV2-nél dolgozni. Állítja, a TV2-nél olyan helyzet állt elő, amihez nem akarja a nevét adni. „Nem leszek tehát a TV2 új Naplójának riportere, sőt, legnagyobb sajnálatomra arról is lemondok, hogy folytassam az Összezárva Friderikusszal-t. A nézőktől pedig, akik szerették ezt a műsort, elnézést kérek, azok nevében is – mert ők úgysem fogják megtenni –, akik ismét, nem először, olyan helyzetet idéztek elő (a TV2-nél), amelyet tisztességes és professzionális műsorkészítő már nem vállalhat” – olvasható a műsorvezető közleményében

Friderikusz Sándor otthagyta a TV2-tForrás: MTI/Földi Imre

Baukó Éva kiakadt a Való Világra 

Az egykori villalakó nem bírta szó nélkül hagyni az idei év játékosainak viselkedését. Évát a „szerelmespár”, Soma és Evelin bőszítette fel. A fiatalokról egy igen kemény véleményt is írt a közösségi oldalán. „Most kaptam ezt a kis erotikus videót, máshogy fogalmazok, hardcore pornót! Ez lenne a Való Világ? Annyira felfordult a gyomrom, hogy végig sem bírtam nézni! Anno ez a műsor tett ismertté, de most szégyellem, hogy meggyalázzák, és nem csak a szereplőkre gondolok. Még én voltam a legundorítóbb, legvállalhatatlanabb játékosnak kikiáltva?  Ez után a videó után átértékelem a szexuális szokásaimat. Lehet, hogy engem konzervatívan neveltek, de én azt gondolom, ha majd egyszer anya leszek, sosem kell ilyen miatt szégyenkeznem.” 

Baukó ÉvaForrás: Facebook/Baukó Éva

Sebestyén Balázs: „Hazugság a Class FM sajtóközleménye” 

November 16-én végleg elhallgatott a Class FM-en a Morning Show. A csatorna hivatalos sajtóközleménye szerint Sebestyén Balázs döntése volt, hogy minimalizálja a rádiós munkáját, emellett nem kíván többet a reggeli adásokban részt venni. A műsorvezető hamar megcáfolta a dolgot, ami szerinte hatalmas hazugság volt. A népszerű trió így frekvencia nélkül maradt, ám nem sokáig: december 2-án kiderült, hogy Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani a sok ajánlat közül a Rádió 1-et választotta, mivel itt ott folytathatják, ahol abbahagyták, méghozzá Reggeli Show néven. A névváltoztatásra azért volt szükség, mert a műsor készítői nem birtokolják a Morning Show védjegyét, ám elmondásuk szerint már megtették a szükséges jogi lépéseket. 

A Class FM sajtóközleménye szerint Sebestyén Balázs döntött úgy, hogy minimalizálja a rádiós munkáját, a műsorvezető viszont hamar megcáfolta a dolgot, ami szerinte hatalmas hazugság voltFotó: Adrián Zoltán - Origo
Könnyek és fájdalom 2016-ban: ők döntöttek a szakítás mellett

2016-ban nemcsak botrányoktól, de szakításoktól is hangos volt a magyar sajtó. Sok rajongó szinte ledöbbent, amikor az érintettek bejelentették a fájdalmas hírt, ám elmondásuk szerint ez a döntés a legjobb, ami születhetett.