Szilveszter este vesztette életét a Fülöp-szigeteken dolgozó magyar férfi. Szomszédja lőtte fejbe, amiért szóvá tette, hogy a hangos petárdázás nagyon zavarja őt és párját. Négy golyót kapott.

Meggyilkolta szomszédja a Fülöp-szigeteken dolgozó magyar férfit, amiért az szóvá merte tenni, hogy túl hangosak a petárdák. Négy golyó végzett a 37 éves Dániellel szilveszter éjjelén. Ő és párja aznap este békésen lefeküdtek, de nem tudtak aludni a szomszéd folyamatos és túlságosan zajos petárdázása miatt. A magyar férfi ezért a helyi biztonsági szolgálatot értesítette, akik ki is érkeztek és beszéltek a szomszéddal. A 42 éves Lucindo Lim megígérte, hogy felhagy a hangoskodással, de nem sokkal később meggyilkolta a magyar szomszédot. A biztonsági őr még hallotta is a sikoltozásokat, így visszasietett és elkobozta a helyi halász fegyverét. Azonban a hatóságokat nem értesítette.

Négy golyót eresztett a Fülöp-szigeteken dolgozó magyar férfiba a szomszédjaForrás: Dreamstime

A magyar Dániel holttestére párja, Réka talált rá, aki arra ébredt, hogy a férfi nincsen mellette. Ő értesítette a rendőröket, amikor a ház végében megtalálta halott szerelmét. A szomszéd megadta magát a hatóságoknak, szerinte a magyar férfi provokálta őt. Bizonyítani azonban nem tudta állítását. Arra egyelőre nincsen magyarázat, hogy a biztonsági szolgálat embere miért nem értesítette a hatóságokat, ezt vizsgálják a rendőrök valamint azt, hogy a magyar férfinak volt-e engedélye az országban tartózkodni. Dániel párjával egy éttermet vezetett a Fülöp-szigeteken, vendégeik megható üzenetekben fejezik ki részvétüket a tragédia miatt - írja a Bors.