Az isztambuli merénylő 39 ember halálát okozta a szilveszter éjjelén elkövetett fegyveres támadás során. Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet, aminek elkövetőjét még nem sikerült kézre keríteni. Nemrég egy új felvétel került elő a támadóról, aki önmagát filmezte az isztambuli Taksim téren.

Előkerült egy szelfivideó a feltételezett isztambuli támadóról. Eddig csak homályos felvételeket lehetett látni az elkövetőről, akit még most is keres a rendőrség. A támadó szilveszter éjjelén 39 embert gyilkolt meg hidegvérrel: berontott a a Boszporusz európai partján található Reina klubba és vaktában kezdett lövöldözni.

Előkerült egy felvétel az isztambuli merénylőrőlForrás: AFP/Handout

A szemtanúk beszámolója szerint többen elájultak a szórakozóhelyen, az emberek pedig egymáson átgázolva menekültek a helyszínről. A támadónak is sikerült eltűnnie, azóta sem találja a rendőrség. Feltehetően az Iszlám Állam egyik közép-ázsiai tagja követhetett el a bűntettet, akiről nemrég egy felvétel is előkerült, melyet az isztambuli Taksim téren rögzített. A rendőrség eddig 12 embert tartóztatott le a szilveszteri támadás miatt - írja a SkyNews.