Lassan 16 éve, hogy Jimmyt utolsó útjára kísérte szinte az egész ország, miután 2000. január 2-án egy véletlen baleset következtében az életét vesztette. A kiürített pisztoly, amellyel a Király ijesztgette feleségét, nem volt üres: egyetlen golyó maradt benne, ami az énekes halálát okozta. Jimmy felesége végignézte, ahogy férje kezében elsül a fegyver, bár eleinte azt hitte, csak vicc.

Hamarosan 16 éve lesz annak, hogy Jimmyt január 20-án elkísérték az utolsó útjára. A Király egy szörnyű baleset következtében vesztette életét január másodikán, ahogy arra mindenki jól emlékszik: zavarták a kakasok, ezért kilőtt az ablakon. A lövöldözésnek azonban szörnyű vége lett, Jimmy életébe került.

Zámbó Jimmy halálát végignézte a feleségeForrás: MTI/Földi Imre

"A kukorékolás már régen idegesítette Jimmyt, kétszer kilőtt az utcára, hogy megijessze a kakast. Úristen, mekkorát szólt!" – mondta Hulé Éva, a tragédia másik szemtanúja. Ezért vette elő a másik fegyverét Jimmy, hiszen az még hangosabb. A felesége felé fordította a fegyvert játékból, mert úgy hitte, nincs megtöltve. Hogy megnyugtassa párját, a saját fejéhez tartotta a fegyvert, és meghúzta a ravaszt. "A padlóra rogyott, rászóltam: ne hülyéskedj, kelj már fel! Húztam a karját, de ernyedt volt, és akkor láttam meg a vértócsát" – idézi a Blikk Zámbó Edit korábbi nyilatkozatát. A hivatalos álláspont szerint baleset történt, bár sokan úgy vélik, hogy öngyilkosságot követett el a Király. Több barátja azonban leszögezte, ez biztos nem igaz. Korábban Schmuck Andor, nemrég pedig Fásy Ádám cáfolta meg ezt a feltételezést