Bizony, néha a legnagyobb hírességeknek sem volt választásuk: ők azok, akiknek muszáj volt lefogyniuk. 

A filmcsillagok világában gyakran előfordul, hogy egy-egy szerep kedvéért a színészek teljesen kifordulnak önmagukból. Láthattunk már drasztikus hízást, hajfestést, szakállnövesztést és sok egyéb furcsaságot is. Most azonban jöjjenek azok a sztárok, akiknek kötelezően csökkenteniük kellett a súlyukat a munkájuk miatt.

Amy Schumer

A legtöbb színésznővel ellentétben Amy nagyon is jól érzi magát a kissé husisabb testalkatával, egyáltalán nem kerít nagy feneket a dolognak. Nem tölti az idejét koplalással és mindennapos edzéssel sem, ugyanis véleménye szerint ez a külső teljesen megfelel az elvárásainak.

Ám a 2015-ös Trainwreck című film kedvéért mégis csak megszabadult néhány kilótól, viszont egyáltalán nem érezte jól magát az új külsejével. Akkor egy interjúban azt mondta, hogy ha egy mód van rá, ezt nem szeretné többször megélni.

Amy Schumer a Met gálán, 2016Forrás: Mike Coppola / Getty Images North America / AFP

Christian Bale  A szexi sztár sosem tartozott a túlsúlyos színészek közé, és azt gondoltuk volna, hogy életében nem lesz rászorulva a diétázásra. Ám amikor megkapta A gépész című film főszerepét, a sztár drasztikus fogyásra lett kárhoztatva.

A 28 kilós súlyvesztés után mindössze 54 kilót nyomott, ami már igencsak az egészségügyi határérték alá esett, vagyis bármikor komoly egészségkárosodást szenvedhetett volna. A környezete sokat aggódott Christian állapota miatt, de szerencsére nem történt semmi baj. 

Christian Bale is komoly önsanyargatásba kezdet A gépész című film főszerep kedvéértForrás: Youtube

Margot Robbie 

A csinos színésznőt a férfiak a világ egyik legszebb nőjévé választották, ami nem is csoda azok után, hogy A Wall Street farkasa című filmben megmutatta, mitől döglik a légy. Ám azt csak nagyon kevesen tudják, hogy a 26 éves Margot szépsége mögött nagyon kemény munka áll. A fiatal lány a filmipar előtt egy szendvicsezőben dolgozott, ahol természetesen mindenki felfigyelt a természetes ragyogására. Nem meglepő, hogy a szépség már el is kelt azóta.

Ám a hollywoodi vörös szőnyeg felé vezető úton komoly diétáknak és kemény edzéseknek kellett alávetnie magát, hogy megkaphassa az A-listás színésznő címét. Most azonban már úgy tűnik, hogy elege lett a fogyózásból, ugyanis nemet mondott a további diétázásra. A Tarzan című filmben neki ajánlották Jane szerepét, de először további kilók elhagyására akarták kényszeríteni. A színésznő azonban kijelentette, hogy mivel a történet a 19. században játszódik, így szerinte egyáltalán nincs szükség ilyen mértékű fogyásra. 

Margot Robbie egy eredendő szépség, de még neki is meg kellett küzdenie a kilókkalForrás: Matthew Eisman / Getty Images North America / AFP

Jennifer Lawrence 

Hollywood egyik legkeresettebb színésznője is kapott már hideget-meleget a rajongóitól. Egyszer valaki kövérnek nevezte, és azt állította, hogy véget fog érni a színészi pályafutása, ha nem kezd valamit a testsúlyával.

A fiatal sztárt saját bevallása szerint rosszul érintette a kritika, de mára már megtanult bánni a rosszízű megjegyzésekkel is. Arról nem is beszélve, hogy komoly rajongótáborral rendelkezik, akik egytől egyig odáig vannak Lawrence szépségéért. Azonban Az éhezők viadala: Futótűz című film kapcsán is megszólták a színésznőt, ugyanis a közönség egy része szerint nem volt elég vékony ahhoz, hogy hitelesen eljátssza egy éhező nő szerepét. 

Jennifer Lawrence többször is kapott negatív kritikát a súlyával kapcsolatbanForrás: Youtube

Anne Hathaway

A 34 éves színésznő alkatából fakadóan mindig is karcsú volt, ezért többeket is megdöbbentett, mikor A nyomorultak című 2012-es film kedvéért további kilóktól szabadította meg magát.

A híres édesanyát akkoriban sokan faggatták, hogy mivel érte el a drasztikus fogyást, de ő csak annyit mondott, hogy technikailag éheztette magát. Több részletet nem volt hajlandó elárulni a titkából, azt azonban bevallotta, hogy a kitűzött célt szinte 3 hét alatt elérte, de a szintentartás kedvéért a forgatási idő alatt is nagyon keveset evett.