Elképesztő történetről számolt be Som Lajos édesanyja: a szeme láttára vitték el fia kalapját és portrétáját a ravatalról.

November közepén állították fel a 70 éves korában elhunyt Som Lajos ravatalát a Farkasréti temetőben. A temetésen rengeteg ismerős és egykori kolléga tiszteletét tette, ám sajnos az esemény más miatt is emlékezetes marad a zenész édesanyja számára. Margit néni a Borsnak elmondta, elképesztő jelenetnek volt szemtanúja.

„A temetés végén odament egy fiatalember a ravatalhoz, és elvitte a Lajosról kitett képet és a kalapját, amit annyira imádott. Mindig a fején volt, meg nem vált volna tőle. Szerintem ezeknek a tárgyaknak az édesanyjánál lenne a helyük. Csak gyanítani tudjuk, ki lehet. Lajos állítólagos özvegyének, Erzsinek lehet talán a hozzátartozója. Róla például azt sem tudjuk, hogy Lajos elvette-e másodszor is" – mesélte a lapnak az idős néni.

Som Lajos ravataláról elvitték a kalapját és a portréjátForrás: MTI/Földi Imre

Korábban még arról szóltak a hírek, hogy a családtagok csak sokára tudtak megegyezni abban, hogy urnás vagy koporsós temetés legyen-e, és még a helyszínen is vitatkoztak. Végül a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra a zenészt.