A legendás zenész 57 évesen távozott az élők sorából, lassan már két éve lesz annak, hogy búcsút vettünk a zenei élet egyik legmeghatározóbb alakjától. Az azonban csak mostanra vált világossá, hogy mi is okozhatta a zenész halálát: hatalmas mennyiségű fájdalomcsillapító volt a szervezetében.

Prince 57 évesen hunyt el, több mint 30 éven át volt a zenei élet meghatározó alakja. Egy jelenség volt, akinek hiánya örökké érződni fog, de éppen ezért soha nem vész a feledés homályába. Lassan két éve már, hogy távozott a legenda, halálának okára azonban csak most derült fény. Korábban azt pedzegették, hogy drogtúladagolás vezethetett a tragédiához, ám most kiderült, hogy valószínűleg a szintetikus fájdalomcsillapítója okozhatta a tragédiát.

Túladagolás végzett az énekesselForrás: AFP/2010 Getty Images/Stephen Lovekin

A sztár szervezetében ugyanis hatalmas dózisban találtak a fentanil nevű szerből, pontosan literenként 67,8 mikrogrammnyit. Ez egy kábító fájdalomcsillapító, és ötvenszer erősebb a heroinnál. A szakértők szerint ekkora mennyiség minden kétséget kizáróan vezethetett a sztár halálához - írja a Daily Mail