A Viszkist júniusban egy fesztivál után szondázatták meg a rendőrök és kiderült, hogy bizony alkoholos befolyásoltság alatt vezetett. ELvették a jogosítványát, ám sajtóértesülések szerint most akár még meg is úszhatja az egész ügyet. 

A Viszkis jogosítványát júniusban vették el a rendőrök  mivel a szondáztatás során kiderült, hogy alkoholt fogyasztott vezetés előtt. "Három napig voltam egy rendezvényen, szombatról vasárnapra pedig az autómat akartam átvinni a szállásomra, mert nem akartam ott hagyni, ahol parkoltam, mivel ott már nem őrizték. Két pálinkát, azaz két felest ittam még este, az igazoltatás pedig másnap hajnalban történt. Nem arról volt szó, hogy mattra ittam magam, nem voltam részeg" - mondta akkor a Viszkis, aki mindenben együttműködött a hatóságokkal. A Blikk onformációi szerint azonban most akár meg is úszhatja a bűntetést. 

Ambrus Attila megúszhatja az ittas vezetéstFotó: Tuba Zoltán - Origo

Ambrus Attila és ügyvédje panaszt nyújtottak be az eljárás miatt, ugyanis a két mintavétel között állításuk szerint a meghatározott 30 percnél több idő telt el. Igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki a rendőrség, hogy segítse a nyomozók munkáját, és ha az eljárás szabélytalan volt, akkor az is lehet, hogy a Viszkis megússza. "Ügyfelem együttműködik a hatósággal, de igaz, hogy panasszal éltünk. Jeleztük a mintavételek közti időtartammal kapcsolatos észrevételeket"- mondta a Viszkis ügyvédje, dr. Szilágyi Roland. Általánosságban elmondható, hogy ha a mintavétel jogszabályellenesen történt, akkor nincs ügy, ezért is kellhet a szakértő. Ilyenkor az esetek jelentős részében igazságügyi orvos szakértőt rendelnek ki, akinek az a feladata, hogy megállapítsa az alkoholfogyasztás és a felszívódás körülményeit. Olyan kérdésekre keresik a választ, hogy éhgyomorra ivott-e a gyanúsított vagy sem, illetve mennyit aludt korábban, ugyanis ezek mind hatással vannak az alkoholszintre"- árulta el dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

Ambrus Attila azt is elárulta, hogy egy méltényossági kérelmet is beadott, hogy enyhítsék a várható büntetést, amennyiben mégis van ügy. Kértem a hatóságot, hogy ne kelljen Szegedre utaznom a vallomástétel miatt, de nem engedték, hogy Esztergomban tegyem meg. Mivel ez több mint négyszáz kilométernyi utazás, írásban adtam be a vallomásomat és egy kérelmet is. Félreértés ne essék, nem szeretnék a feleségem szoknyája mögé bújni, de Réka veszélyeztetett terhes, a negyedik hónapban jár, nagyon kell vigyáznia magára. Az ezt bizonyító orvosi papírt csatoltuk is a kérelemhez a hatóságnak. Próbálom óvni, hiszen a legfontosabb, hogy ő és a baba is jól legyen. Nem tud órákon át vezetni, de nem is várom el tőle. Most is az egyik szomszédomat kellett megkérnem, hogy vigyen le vidékre egy kiállításra. Félkarú lettem jogosítvány nélkül, káosz az életem. Nem lennék meglepődve, ha az lenne a cél, hogy példát statuáljanak velem. Nem öltem embert, csak hibáztam, remélem, mielőbb visszakapom majd a jogsimat" - mondta Ambrus Attila.