A Sztárban Sztár zsűritagjai túlzásnak tartották, hogy Freddie produkciója alatt eltűnt gyermekek fotóit vetítette a csatorna a közönségnek. Megszólalt a TV2 és a Csellengők című műsor egykori alapító-producere is. 

Elborzadtak a zsűritagok a Sztárban Sztárban Freddie produkciójától – vagy inkább annak kivitelezésétől. Az énekes a Csellengők elnevezésű egykori műsor zenéjét, vagyis a Runaway train című számot adta elő, a dal alatt pedig eltűnt gyerekek fotóit vetítették a közönségnek. A zsűritagok szerint ez nem volt helyénvaló egy szórakoztató műsorban.

Liptai Claudia nézni sem bírtaForrás: TV2

„Nagyon nehéz hozzászólni egy ilyen produkcióhoz, főleg, hogy ilyen megoldást választottunk” – kezdte Stohl András az értékelést, aki hozzátette, ő mindig kikapcsolta ezt a számot, ha a rádióban hallotta. „Ez az, amit semmilyen szülő nem akar átélni. Szerintem ez egy szórakoztató műsor, én nagyon soknak találom ezt, és ezt ki is merem mondani. (...) Ezt iszonyatos túlzásnak találom, hogy valakinek a produkciója alatt ezt csináljuk” – mondta Claudia, akivel Majka és Papp Szabi is egyetértettek. Hasonló véleményen van Incze Zsuzsa is, a Csellengők című műsor alapító-producere.

„A Runaway train ikonikus klip volt, vele ikonikus közszolgálati televíziós műsorrá vált a Csellengők is. Három éve, hogy megszűnt ez az eltűnteket kereső műsor, ám a zenéje generációk tucatjai számára ma is ugyanarról szól: 'Nem tudni, hogy ez a rohanó vonat honnan jön, hová megy, ám egy biztos; az a gyerek, aki felszáll rá, talán soha nem jön vissza.' Freddie remek előadásában ez a dal akkor is a legtöbb nézői szavazatot kapta volna, ha nem vágják be hatásvadász módon néhány, napjainkban eltűntként keresett gyerek fényképét. Ez a közszolgálati műsorok feladata. Miközben néztem a show-t, a fejem fogtam, mert Claudiának igaza volt: a csatorna óriási öngólt rúgott azzal, hogy oda nem illő közszolgálati elemekkel igyekezett emelni egy egyébként is népszerű, szórakoztató műsor nézettségét, ostoba helyzetbe hozta ezzel a zsűri tagjait, szembefordítva őket a szerkesztői stábbal. Végül mind a négyen keserű és keresetlen kritikát fogalmaztak meg az adás szerkesztőinek baklövéséről” – mondta a Blikknek Incze Zsuzsa. A csatorna szerint azonban fontos, hogy komoly ügyek is helyet kapjanak a műsorban. „Meglepődtünk, hogy éppen Incze Zsuzsa nehezményezi azt, hogy több százezer nézőhöz jut el ez a fontos ügy. Az ORFK-val együttműködve készültünk a dal üzenetének megjelenítésére, amelyben az eredeti klipet vettük alapul. A Sztárban Sztár műsorában, mint az egyik legsikeresebb műsorunkban, mindig is helyet adtunk komolyabb témáknak. Így rengeteg nézőhöz jutnak el fontos üzenetek, ahogy történt ez most is. A szívbe markoló produkciók mindenkire óriási hatást gyakorolnak, a zsűri tagjai sem kivételek ez alól, és az élő műsorban mindannyian saját érzelmeiknek, vérmérsékletüknek megfelelően reagálják le azokat” – írta a TV2.