Kökény Attila elfogadta a pénzbüntetést, amit nemrég kiszabott rá a bíróság. Részletekben kell fizetnie, így megússza a szabadságvesztést a vesztegetéssel vádolt énekes.

Mint arról már beszámoltunk, bűnösnek találta a bíróság Kökény Attilát. A vád szerint az énekes és felesége öt évvel ezelőtt Törökországból hazatérve arra kérte az egyik pénzügyőrt, hogy ne vizsgálják át a csomagjaikat, és így mentesüljenek a vámeljárás alól. Kökényre végül egymillió forintos pénzbírságot szabtak ki, amelyet részletekben fizethet ki. Ha ezt nem teszi meg, akkor szabadságvesztéssel sújtható. Az énekes és ügyvédje elfogadták a pénzbüntetést.

Bár továbbra sem tartom magam bűnösnek, jobb ez, mintha felfüggesztett börtönbüntetést kaptam volna. Az ügyvédem is azt javasolta, hogy fogadjuk el a büntetést, és ha nem is esik jól ekkora összeget kifizetni, tegyem meg. Bár sokan azt hiszik, dúsgazdag pali vagyok, aki egy ekkora összeget zsebből kifizet, hát elmondom, hogy nem, ez nincs így. Ezért is örültem, már ha lehet így mondani, hogy részletekben fizethetem ki a büntetést" – nyilatkozta a Blikknek az énekes.

Kökény Attilának pénzbírságot kell fizetnieForrás: Facebook/Kökény Attila hivatalos oldala

Az énekesnek 24 hónapon belül kell megfizetnie az összeget, és minden hónapban 50 ezret kell utalnia.

Természetesen mindig befizetem majd, amit kell, bár így nem tűnik olyan húzósnak havi ötvenezer forint, és szerencsére nekem is sok fellépésem, felkérésem van. Nem kizárt, hogy több munkát kell majd vállalnom, de ezzel sincs semmi gond. A fontos, hogy nem kaptam súlyosabb büntetést, a családomnak pedig mindent megadok, ahogyan eddig is, járjon ez bármennyi munkával."