Lagzi Lajcsi bűnbanda felszámolásában segítette a hatóságokat. Most újabb részletek derültek ki a leleplezésükről. 

Galambos Lajost fondorlatos módon találták meg a csalók: postása közreműködésével kértek találkozót a zenésztől. Azt ajánlották neki, hogy segítenek elsimítani folyamatban lévő, közműlopási és vesztegetési ügyét. Egy ügyvéd és egy vállalkozó 200 millió forintot akart kicsalni Galambos Lajostól, aki filmbe illő módon segített lebuktatni a bűnbandát. Befolyással való üzérkedés gyanúja miatt vette őrizetbe az érintett személyeket a Központi Nyomozó Főügyészség.

Galambos Lajos újabb részleteket árult el arról, hogyan buktatta le a csalókatLife TV

"Magamban vívódtam, hogy elmondjam-e valakinek a történteket vagy sem, végül úgy döntöttem, hallgatok. Az első találkozó után abban maradtunk, majd én keresem őket, de tudtam, semmilyen együttműködést nem akarok, hiszen egyrészt nem követtem el azt a bűncselekményt, amivel vádolnak, másrészt éreztem, hogy valami svindli van az egészben" - mondta az esetről lajcsi a Blikknek. 

"Biztos voltam abban, hogy az ügyemben eljáró bírótól semmilyen információja nem lehet, mivel az ő tisztességét sosem kérdőjelezném meg, de kíváncsi voltam, hogy talán az ítélet van nála, ezért belementem a találkozóba. Amikor találkoztunk, előadta, hogy nagy bajban vagyok, mert példát akarnak statuálni velem, és ha jót akarok magamnak, azonnal adjak neki 100 millió forintot, ő hoz egy ügyvédet, aki intéz mindent. Nyomasztott, erőszakos volt, hogy döntsek azonnal, de látta rajtam, hogy nem megyek bele a játékba. Ekkor elővette a telefonját és azt mondta, felhívja a főügyészt" - tette hozzá.

"Azt mondta, még azon a héten lehet belenyúlni az ügybe, úgyhogy iparkodjak, de én közöltem, hogy nekem ez az egész hiteltelen és hagyjuk egymást békén. A vállalkozó ekkor megfenyegetett, hogy ártani is tud nekem, majd sértetten távozott. Ijedt voltam, hogy mi lesz most, az ügyvéd barátom pedig szervezett egy találkozót, ahol ott volt két NNI-s nyomozó is, akik felvették a tanúvallomásomat s kértek, a továbbiakban is működjek együtt. Mivel titokban kellett tartani, hogy felvettem velük a kapcsolatot, nem a saját autómmal mentem, lesötétített ablakú kocsival vittek be a hátsó bejáraton s még az őrt is elküldték a folyosóról, ne lássa, ki megy be. Órákon keresztül hallgattak ki az ügyészségen, legalább 50 kérdést tettek fel, és a végén megkérdezték, segítek-e leleplezni a bűnbandát. Volt bennem félelem, nem akartam a családomat egy újabb idegőrlő időszaknak kitenni, épp elég rossz történt velünk, de félretettem a rossz érzéseimet, és állampolgári kötelességemet teljesítve belementem, hogy részt veszek a nyomozásban. A hatóságok korrekt, jó munkát végeztek, és ami a legfontosabb, szeretném, ha azok, akik olyan helyzetbe kerültek, mint én, azaz zsarolják, fenyegetik őket, nem félnének és azonnal a rendőrséghez fordulnának" - mondta Lajcsi. 

Nem segített Lagzi Lajcsin a csalók lebuktatása: évekre rács mögé kerülhet