A múlt héten is megtapasztalhattuk már, de a héten még durvább időjárási viszonyokra kell számítanunk. Keddre és szerdára riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami majdnem az egész országra érvényes lesz.

Habár nyomát sem látni már a télnek, egyre hosszabbodnak a nappalok és közeleg a tavasz, még ne akasszuk fel a télikabátot. A következő napokban nagyon változékony időre kell számítanunk, és extrém erősségű széllökések keserítik meg az életünket. A szél miatt elsőfokú riasztás lesz érvényben több megyében is.

A széllökések megkeseríthetik a következő napokatFotó: Csudai Sándor - Origo

Kedden a késő délutáni óráktól kezdődően a Dunántúlon egyre többfelé viharos széllökésekre kell készülni. A szél elérheti a 70 kilométer/órás sebességet, ezért Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére adott ki sárga jelzést az OMSZ.

Szerdán egy újabb front hatására északnyugat felől délelőtt többfelé alakul ki eső, a hegyekben havas eső. Délután a teljes Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén ismét erőre kap a szél, ennek hatására csökkenhet a felhőzet. Az OMSZ majdnem az egész országra kiadta az elsőfokú riasztást.

A maximum 10 Celsius fok körül alakul, de a széllökések miatt hűvösebbnek érezhetjük majd az időt – írja a Köpönyeg.