Megszólalt a kriminálpszichológus: ez okozhatja a reality-sztárok tragédiáját

Forrás: RTL Klub -
Béres Anett VV Anett siker Végh József stressz valóságshow népszerűség személyiségváltozás Reality
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országot sokkolta mindaz, ami az egykori reality-sztárral, Béres Anett-tel történt. A fiatal nő egy spirituális szertartáson vett részt, a hallucinációkat okozó ayahuasca főzettől azonban olyan látomásai lettek, hogy rémületében az erdőbe szaladt. Másnap, egy Siklóshoz közeli szőlőbirtokon találtak rá öntudatlan állapotban, meztelenül.

Az egyik ismerőse szerint Anett párkapcsolata kisebb hullámvölgybe került és ezért vett részt a teaszeánszon. A varázsfőzettől várta a válaszokat élete kérdéseire, de feltörtek olyan emlékek, amelyek megrémíthették az egykori valóságshow-szereplőt.

Azonban nem Anett az egyetlen villalakó, akinek tragikus fordulatot vett az élete, miután nem tudott megbirkózni a hirtelen ráirányuló figyelemmel, vagy a beígért, de meg nem valósult, fényes jövővel.

A ValóVilág egyik győztese, Aurelio jelenleg börtönbüntetését tölti emberrablás és drogügy miatt, Merci felnőttfilmesnek állt, júniusban pedig VV Krisztián halálhíre döbbentette meg a műsor egykori nézőit. A legfrissebb hír pedig az, hogy a szintén a ValóVilágban feltűnt Fanni gyilkosát végül bűnösnek találta a magyar bíróság.

A reality-szereplők sorozatos botrányait és tragédiáit látva felmerülhet a kérdés, hogy vajon a megfelelő embereket válogatták-e be a műsor készítői. Az egyik legelső hazai valóságshow, a Big Brother egyik szakértője volt Végh József kriminálpszichológus, aki részt vett a játékosok kiválasztásában. A szakember a Tények Plusznak elárulta, hogy minden jelentkezőt alapos kivizsgálásnak vetettek alá.

Anett és Robin Forrás: RTL Klub

Mivel az extrém stressz komoly személyiségváltozást generálhat, ezért megvizsgálták az összes jelentkezőt, hogy milyen lelkiállapotban vannak, milyen személyiségtípusok és várható-e, hogy valami defekt kialakul náluk.

– részletezte Végh József a TV2 hírműsorának kérdésére. Azt azonban nem láthatták előre, hogy a nagy nyeremény, a hirtelen jött hírnév hogyan hathat egyes emberekre a műsor után. A Big Brother első győztese, Évi nem tudta feldolgozni sem a figyelmet, sem a magánéleti tragédiákat, pánikrohamok gyötörték és jelenleg is szanatóriumban él.

A Tények Plusz megszólaltatta Béres Anett egykori villatársát, a későbbi győztest, Milót is, aki azt mondta, hogy a szereplőkre nagy figyelem irányul, és nagyon nehéz ezt megélnie egy olyan embernek, aki mentálisan nincs a helyzet magaslatán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.