Nagyon hasonlít édesapjához a 10 éves szülinapos György herceg: így fest most a leendő uralkodó

fénykép Katalin és Vilmos Sarolta hercegnő György herceg születésnap
10 évvel ezelőtt, július 22-én született György herceg. Vilmos és Katalin első gyermekéről számos képet láthattunk már, a hercegné és a palota is előszeretettel oszt meg róla és persze a többi gyerekről is fotókat, kiváltképpen a nagy napokon, vagy jelentős események után. 

A Kensington-palota pénteken közleményben bejelentette, hogy új fényképet tesznek közzé György hercegről a szombati születésnapja alkalmából - írja a CNN.

György legfrissebb fotóját ezúttal - a hónap elején - Millie Pilkington fényképész készítette Windsorban. Ez abból a szempontból különleges, mert általában Katalin fényképezi le a gyerekeket a jeles napokon.

A Twitteren olyan fotómontázst is találni, ahol láthatjuk Györgyöt egyévesen és most. Mutatjuk ezt is.

Nem lehet nem észrevenni, hogy György nagyon hasonlít az édesapjára. Vilmos hercegről gyerekkori képeket ebben a galériánkban nézhetsz meg.

Bár a kis György egy napon király lehet, a hercegi pár szerint fontos, hogy a kisfiú és két testvére gyermekkora minél átlagosabb lehessen. Azt állítják, hogy az iskolával szemben is azt várják el, hogy úgy bánjanak velük, mint a többi gyerekkel. Ezért a brit királyi család legifjabb tagjai, Sarolta hercegnő és György herceg nem a királyi nevüket használják az iskolában. György herceg hivatalos címe Ő Királyi Felsége György Cambridge-i herceg, de az iskolában egyszerűen György (George) Cambridge. Sarolta pedig Ő Királyi Felsége Sarolta Cambridge-i hercegnő, de az iskolában csak Sarolta (Charlotte) Cambridge. Katalin és Vilmos pedig emellett úgy döntött, hogy a gyerekek otthoni öltözékének sem kell szigorú szabályoknak megfelelnie.

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekeikkel akár átlagos családnak is tűnhetnének Forrás: AFP/Jonathan Brady

Szakíthat a hagyományokkal György herceg

A brit királyi családban általában elvárás, hogy a férfi örökösök valamilyen módon szolgálják a hazájukat. György herceg azonban a szokásos szolgálati időt valószínűleg nem fogja teljesíteni, hacsak nem szeretne majd önszántából csatlakozni a Fegyveres Erőkhöz. A brit királyi család történésze, Dominic Sandbrook szerint változnak a hagyományok a brit királyi családnál: a jövőbeni örökösök és más királyi családtagok akár civil szerepekben is tevékenykedhetnek."Elméletben semmi sem állhatna György herceg útjába, ha például űrhajós szeretne lenni, és később királyként uralkodni. A szabályok most mások, nem feltétlenül kell követnie a régi szokásokat, miszerint be kell lépnie a katonaságba, majd pedig a királyi életbe. Ez azt jelenti, hogy akár Sarolta is tanulhat orvosnak, ha ilyen irányú lesz az érdeklődése. Sokkal modernebb szemléletű ez a rendszer, mint amilyen Vilmosék gyermekkorában volt" - írtuk nemrégiben a Mirror nyomán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.