személyiség asztrológia düh elfojtás Születés biológia párkapcsolat genetika pszichológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Születésünk pillanatában magunkkal hozunk egy sor olyan személyiségjegyet, amit felmenőink hosszú sora csiszolt különlegessé és egyedivé. Neveltetésünk tovább finomítja jellemünket, ám egy viszonylag fiatal elmélet, a kronobiológia szerint születésünk időpontja teszi igazán színessé személyiségünket.

A kronobiológia, vagy időbiológia tulajdonképpen ötvözi a genetikai és a kozmikus hatásokat, és ha személyiségünk legmélyebb rétegeibe szeretnénk belepillantani, akkor érdemes figyelembe venni az időbiológia elméletét.

Két ága létezik:

1. Bioritmológia (bioritmus-számítás)
2. Pszichogenetika - ez az egyén születési idejére jellemző kozmikus hatásokkal foglalkozik. Bár az asztrológiában is meghatározó a születés időpontja, a kronobiológia mégis eltér ettől, hiszen nem a születés pillanatában egymással kölcsönhatásban lévő bolygóállapotokat használja kiindulópontként, hanem a születési időpont számjegyeivel dolgozik. A számok segítségével állapít meg az adott egyénre jellemző tulajdonságokat.

A módszer alig negyvenéves és két, a volt Szovjetunióból származó tudós nevéhez köthető (Prof Zsazskov Artur Vlagyimirovics és dr. Tatjana Szmirnova). Elméletük szerint születésünk pillanatában egész életünkre hatással lévő tulajdonságokat ajándékoz számunkra a végtelen univerzum. Ez tulajdonképpen egyféle energiacsomag, amely a temperamentumunkat, érzelmeinket és intellektuális tulajdonságainkat képviseli.

Thinkstock
Thinkstock

A módszer azért különleges, mert segít az általánostól eltérően szemlélni önmagunkat és másokat, de emberi kapcsolatainkat is más nézőpontból, gyarló emberi tulajdonságainktól függetlenül szemlélhetjük. A módszer alkalmazásánál a cél a mély és tiszta önismeret megszerzésén túl az, hogy tudjunk bűntudat nélkül működni környezetünkben, valamint hogy minden egyes tulajdonságunkat képesek legyünk pozitív módon értékelni és elfogadni.

Mindenki órája tökéletes

A kronobiológia szerint ugyanis nincs rossz tulajdonság, csak az ajándékba kapott tulajdonságokkal nem feltétlenül tanulunk meg előremutatóan, pozitív módon és "energiatakarékosan" bánni. Amennyiben például valaki azt észleli magán, hogy időről időre vad, agresszív késztetései vannak, akkor az agresszió elfojtása és a dühkitörések miatt érzett zavar és szégyen helyett - amelyek mindegyike csak pazarolja az energiát - meg kellene tanulni elfogadni és pozitív hajtóerővé alakítani ezt a zabolázhatatlannak tűnő, vad erőt.
Más éppen az ellenkezőjével küzd, hiszen környezete lassú temperamentuma miatt lustának ítélheti, pedig nála a csendesebb dinamizmus éppen arra szolgálna, hogy képes legyen elmélyedni, olyan szintekre jutni számára vonzó területeken, mint csak nagyon kevesen, és a látszólagos tunyasága azt jelzi, hogy nem kenyere a felszínesség. Nem rebben fel minden gondolatra, és bár szinte biztos, hogy nem a küzdősportok területén fog nagyot dobni, csendes és lassú magatartásával lehet, valami olyat alkot majd, ami megváltoztatja, szebbé teszi környezete életét.

Beállított mutatók?

A kronobiológia ismerete és gyakorlati alkalmazása a párválasztás területén is jelentős. Amennyiben ismerjük saját biológiai óránkat s az általa hozzánk rendelt tulajdonságokat, akkor azt is tudhatjuk, milyen párra van szükségünk ahhoz, hogy nagy horzsolások nélkül tudjuk az igazival akár egy életen át közösen koptatni az időt.
Egyre többen keresik fel azokat a szakembereket, akik segítenek a kiszemeltről egyféle személyiségtérképet készíteni és a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a módszer működik, és nagy valószínűséggel nem csupán a mélyebb önismeret segíti a hadakozások nélküli kapcsolatok működését, hanem a beállított mutatók is a harmónia irányába viszik a kronobiológia alapján született szerelmeket.

Már meglévő kapcsolatokban is érdemes a kozmikus órákat összehangolni, hiszen a másik tulajdonságainak valódi megismerése elsimogathat olyan vitákat is, amelyek addig mély árkokat ütöttek a felek közé. Amennyiben tudjuk, hogy a másik számunkra olykor irritáló magatartása mögött milyen motivációk húzódnak, könnyebb elfogadni azt, és esetleg humorral vagy egyszerűen szeretettel kezelni az addig gyutacsként kezelt szituációkat is.

Sokkolta a nézőket - Ruhatépés és mellbimbóvillantás az olimpiánhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120804-olimpia-london-vizilabda-mellbimbo-villantas-es-ruha-letepes-a.html10 gyors segítség érzelmi vészhelyzetekhezhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120802-10-segitseg-erzelmi-veszhelyzetekhez.htmlEgészséges vagy? A körmödre van írva, így olvass a jelekbőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120802-egeszseges-vagy-a-kormodre-van-irva-igy-olvass-a-jelekbol.htmlSztárok vallása? - A szcientológiai egyház titkos életehttp://www.life.hu/tested-lelked/20120706-sztarok-vallasa-a-szcientologiai-egyhaz-titkos-elete-tom-cruise.htmlStevie Wonder 11 év házasság után elválikhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120806-a-vak-enekes-stevie-wonder-es-kai-millard-morris-valnak.htmlFröccs pénz nélkül - Hasznos tanácsok a fesztiváli paypass fizetéshezhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20120803-fesztival-buli-szorakozas-igy-fizess-penz-nelkul-hasznos-tanacsok.htmlSztárok, akik mindenáron Marilyn Monroe-hoz akarnak hasonlítanihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120804-michelle-williams-lindsay-lohan-madonna-gwen-stefani-scarlett-johansson-christina.html5 megbízható, házhoz szállítós hely Budapestenhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20120725-5-megbizhato-hazhozszallitos-hely-budapesten.htmlBabát szeretnél? Segítsd elő a gyermekáldást a feng shuivalhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120725-szerelem-es-csalad-teruletenek-erositese-a-feng-shuival-a-gyermekaldasert.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.