kommunikáció érintés párkapcsolat érintőképernyő szex szexuálpszichológus Föld órája Győri Szilvia szerelem sötétség okostelefon kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg március 29-én, a Föld óráján arra kérik a háztartásokat és vállalkozásokat, hogy egy órára kapcsolják le a nem létfontosságú lámpákat és berendezéseket, addig a világ egyik vezető szexuális jóléti márkája arra ösztönöz, használjuk ki ezt az elektronikától mentes, sötétben töltött hatvan percet arra, hogy ismét közel kerüljünk egymáshoz. Természetesen a Life.hu is mindenkit erre bíztat.

A Life.hu Intim rovatában is elindult egy sorozat, melyben mindig tíz okot gyűjtünk, amiért az adott napon érdemes ágyba bújni. Eddig a péntek és a szerda kerültek terítékre, és a tendencia azt mutatja, szükség is van az ilyesfajta útmutatásra. De hogy miért is nem szexelünk magunktól? És miert kell erre minket külön figyelmeztetni?

Mi lesz a szinglikkel, ha az ember a szextől lesz okosabb? Forrás: Thinkstock

Sokkoló tény 1.

A Harris Interactive felmérése szerint a 18 és 34 év közötti amerikai felnőttek 20%-a használta már okostelefonját szeretkezés közben.

Sokkoló tény 2.

Az Ok Cupid statisztikáiból az derült ki, hogy a Twitter felhasználóknak általában rövidebbek a párkapcsolatai, mint azoknak, akik nincsenek regisztrálva a közösségi oldalon.

Sokkoló tény 3.

Egy angol kutatás szerint a megkérdezettek 12%-a felvette telefonját, tízből egy olvasott el üzenetet, és több mint 5% Facebookozott már valaha szeretkezés közben.

Ezek után jogos a kérdés, hogy a technika valóban lohasztja a szerelem utáni vágyat?

Hogy megtaláljuk a választ, segítségül hívtuk a Life.hu szexuálpszichológusát, Győri Szilviát. Arra kértük, nyugtasson meg minket, hogy nincs még minden veszve, és nem csak akkor fanyalodunk egymásra, ha a bolygón végre egy kicsit lekapcsolják a villanyt.

Győri Szilvia:

Sok pártól hallom, hogy tíz órákat lehúz mindkét, vagy egyik fél egy multinál, aztán még vacsora közben, vagy lefekvés előtt az ágyban bőszen nyomkodják a laptopot, vagy a telefonon a levelezést, stb. Ez üressé teszi a kapcsolatot és lassan, de biztosan sorvasztja az intimitást.

Egy kapcsolatban nagyon fontos, hogy meglegyen a kölcsönös tisztelet és szeretet, emellett a figyelem, a törődés is elengedhetetlen. Abba a hibába sem szabad esni, hogy az érintést kütyük nyomkodására cseréljük.
10 szexpóz kicsiknek és nagyoknak: Érezd óriásinak a pasid (18+) Forrás: Thinkstock

Mit tegyek, hogy a kijelző helyett engem érintsen?

A Durex egy elgondolkoztató kisfilm segítségével is szeretné cselekvésre ösztönözni az embereket. A videó párkapcsolatok rövid történetét mutatja be, akik annak ellenére, hogy fizikailag egymás mellett vannak, a képernyők okozta bűvölet miatt mégis óriási távolságra élnek egymástól:

Ha úgy érzed, magadra és a kapcsolatodra ismertél, itt az ideje, hogy végre hagyd lemerülni az okostelefonodat, rántsd ki a falból a laptopod, iktasd ki a tévét, és kapcsold le a villanyt. Még ha nem is a Föld órájában estek vadul egymásnak, akkor is törekedj arra, hogy minél tovább fenntartsd a kütyümentes állapotot. És ha később be is kényszerülsz kapcsolni ezeket az eszközöket, koncentrálj magadra és a viselkedésedre, hogy másokra is jobban figyelhess. Erről szól ez a különösen hatásos reklám is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.