Lovasi szerelmes, Lauren Graham csodálatos - Nagy nyári könyvajánló

Forrás: Life.hu -
színésznő Lauren Graham Szívek szállodája Lovasi András nyár 2014 nyaralás Khaled Hosseini könyvajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a nyáron is kiváló kötetekkel kényeztetik az olvasásmániásokat a kiadók. Van itt könyv a Szívek szállodája sztárjának tollából, vélhetően az egyik legnépszerűbb magyar zenészről, és egy új regény a Papírsárkányok szerzőjétől. Van útmutatónk az urakhoz, és egy olyan mű is, amely kellően erotikus ahhoz, hogy meghozza a kedvünket a nyári vaduláshoz. Ezeket olvassuk idén nyáron!

Lévai Balázs: Lovasi - Idáig tudom a történetet

Egy könyv a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag rajongóinak. Zenészeknek és kezdő zenekaroknak. Pécsieknek, pestieknek, szerelmeseknek és mindenkinek, akinek mond valamit Lovasi András neve. Kritikus és önkritikus iromány, vicces, labdafeldobó és -lecsapó, ahol Lovasi és az író, Lévai alakja, szerepe, munkája, alig választható el egymástól. A szerző el is mondja, belebújt András bőrébe, hosszú oldalakon át Lovasi volt, az egyetlen forradalmár a városban. És hogy mit alkottak ők ketten? És milyen titkokat rejt ez a bizonyos történet? Idén nyáron kiderül!

Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák

Aki olvasta a Papírsárkányokat, az tudja, hogy Hosseini könyvét nem lehet letenni. Így van ez most a "hegyekkel" is. A történet mesterien ragadja magával az olvasót, és hiába vált az író oly sokszor helyszínt, idősíkot és főszereplőt a fejezetei között, észrevétlenül siklunk különleges tájakon át, Kabulba, Sadbagba, és lavírozunk könnyezve a bemutatott sorsok, érzelmek között. Életre kelnek bennünk a szereplők, és ha épp nem is jut időnk az olvasásra, azon morfondírozunk, mi lesz vajon Parival, Rosival, és milyen életet szán Hosseini megszerettetett figuráinak. Kötelező olvasmány azoknak, akik a nyaralásuk alatt még távolabbra szeretnének utazni. Irány hát Afganisztán és az ő hegyei!

A Lovasi: Idáig tudom a történetet és az És a hegyek visszahangozzák a Libri kiadó gondozásában jelentek meg. Forrás: Life.hu

Katie Ashley: A javaslat

Íme, a húsvét legerotikusabb és legizgalmasabb ajándékai című cikkünkben mutattuk be a sorozat első kötetét, Az ajánlatot, amelynek már a második része is megérkezett hozzánk. Emma és Aidan története ott folytatódik tovább, ahol az előző könyv egy kis időre a fantáziánkra bízta őket. A lány pocakja őrült iramban gömbölyödik, a férfi pedig küzd érte, a bocsánatáért, a gyermekéért. Dacol, enged, és bebizonyítja, megérdemli Emma könyörületét. Ashley férfi főszereplője olyan utat jár be, hogy hibái ellenére szeretni akarjuk, és sajnáljuk, amiért oly sok mindent kell kiállnia azért, hogy Emma újra bízni tudjon benne. Pedig a valóság síkján mi is csalódott Emmák lennénk, tele félelemmel és bizonytalansággal. Várjuk a harmadik kiadást is.

Jodi Ellen Malpas: A férfi alatt

Tovább dübörög az Ez a férfi trilógia, melynek első kötetét korábbi könyvajánlónkban már bemutattuk. Akkor így jellemeztük a főszereplőt, Jesse Wardot, a Férfit, nagy F-fel: "Jóképű, elbűvölő, magabiztos, öntelt, hedonista, playboy. Akarnok. Aki öklével dörzsöli a mellbimbót. Aztán gyöngéd szerető módba kapcsol. Te meg önkéntelenül zihálsz a szálkás testén. Nem ő szorítja a fejed fölé a kezedet, hanem te teszed oda. Gyönyörűséges lökéseivel pedig azt mondat ki veled, amit csak akar. És neked nem kell félned semmitől. Egyedül csak tőle." Ava persze tudja mindezt, és azt is, hogy Jesse egy sötét és sérült ember, de csak akkor tudja meg, hogy mégis mennyire az, amikor bejut a pasas kemény páncélja mögé.

Az A férfi alatt és A javaslat az Ulpius-ház kiadó gondozásában jelentek meg. Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A Life.hu olvasói ezeket a könyveket ajánlják

Arra kértünk benneteket a Life.hu Facebook-oldalán és az Instagramon, hogy ajánljatok nekünk nyári olvasmányokat. Íme, a ti listátok:

"Stephen Kingtől két könyv is, a Joyland és az Álomdoktor"

"Fejős Éva: Hotel Bali"

"Freud szeretője (nekem nagyon tetszett), most pedig a Divatdiktátorokat olvasom :)"

"Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás ♥ És persze ennek a folytatása. (Még 2 könyv.)"

"Az én aktuális kedvenceim: Diane Chamberlain: Titkok örvénye; Khaled Hosseini: Papírsárkányok; Leah Fleming: A kapitány lánya"

Lauren Graham: Egy nap talán

Még annak is, aki nem látott minden részt a Szívek szállodájából, és nem tudja betéve az egész történetet, ismerős lehet Graham neve. A népszerű sorozat rajongott sztárja saját elmondása szerint soha nem indul el sehova könyv nélkül, így egyáltalán nem meglepő, hogy ő maga is egy szellemes, elbűvölő, humorosan szívhez szóló lektűrt írt. Lorelai történetének főszereplője egy kezdő színésznő, aki New Yorkban igyekszik előrelépni a pályán, miközben épp az ép elméjét igyekszik megőrizni. Egy őszinte mese tele reménnyel, álmokkal, őrült akarással és elkeseredett vágyakozással, no meg szerelemmel.

Követőnk, Fanni, angolul már olvasta a művet:

"Vannak a naiv, buta elsőéves kislányok, akik három év múlva már a terveik szerint Amerikában lesznek, aztán pedig koppannak. Ugyanígy vannak színésznőcskék is mindenhonnan, és oké, hogy ez is egy olyan könyv, hogy álmodj, és tegyél meg mindent, és akkor majd sikerül, ennek ellenére átjön belőle, hogy még egy tősgyökeres amerikainak is milyen elképesztően nehéz befutni, ha nincs hátszele. És hogy egy sima, utolsó utáni adón futó reklámra is hány száz jelentkező van... Szóval nem olyan egyszerű ez, tényleg nem!"
Az Egy nap talán és a Férfiak a díványomon kötetek a Gabo kiadó gondozásában jelentek meg. Forrás: Life.hu

Dr. Brandy Engler - David Rensin: Férfiak a díványomon

Igaz történetek szexről, szerelemről, pszichoterápiáról - olvasható a címlapon, hátul pedig a csajozás, a pornófüggőség, az impotencia, a prostik, a szerelem, a férfidüh, a csábítás és a masszázsszalonok szavak jelzik, mely témák kerülnek elő akkor, ha egy férfi úgy dönt, szexuálterapeutához fordul. Mire is vágynak az urak? Mitől félnek? Az ajánlás szerint minden kérdésünkre választ kapunk, a kiadvány ugyanis alapjaiban változtatja meg a férfiak és a nők szerelemről, szexről, vágyról alkotott elképzeléseit. A páciensek elképesztő nyíltsággal beszélnek saját nemiségükről és vágyaikról, bizalmuk pedig az odahaza problémákkal küszködő, az úton valahol megrekedt olvasóknak is irányt mutat.

Regina Swoboda: Női rafinéria

Megtanulhatsz némán szeretkezni: Ez kell hozzá írásunkban bemutattuk már a Louann Brizendine A féri agy című művét, most pedig ismét egy olyan könyvet ajánlunk, amely talán közelebb visz minket a pasik megértéséhez. Annak ellenére, hogy elődeink évszázadok óta tapossák, hosszú út áll még előttünk, mire egyszer csak kijelenthetjük majd: megfejtettük őket. Ebben támogat minket ez az iromány is. Segít, mit tegyünk, hogy az urak félszavakból is kitalálják a legtitkosabb vágyainkat. Konfliktusok, mindennapos élethelyzetek, és a hozzájuk tartozó megoldások vérbeli férfiszelídítőknek. Nemcsak kapcsolatban élőknek, de szingliknek is, és mindenkinek, akit izgatnak a nemek közti kommunikációs zsákutcák és útvesztők.

A Női rafinéria és A Hellinger-Madonna a Jaffa kiadó gondozásában jelentek meg. Forrás: Life.hu

Mörk Leonóra: A Hellinger-Madonna

Mörk Leonóra mindig keres valamit. Mindig megy valami után, kutat, hajt valami leírhatatlanul és titokzatosan fontosat. Aki olvasta tőle Az utolérhetetlen Mr. Yorke-ot, pontosan tudja ezt. Most is ez történik. A műkincs-kereskedelem világában rohanunk, fordulatosan nyomozunk, majd pedig szerelembe esünk. Mindezt úgy, hogy közben összekötjük a tegnapot a mával. Íme:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.