Sztereotípiák, általánosítások, hiedelmek, félelmek, tapasztalatok és élmények. Akinek volt kapcsolata külföldivel, azért, akinek nem volt, azért lázad a vegyes kapcsolatok ellen. Vagy épp ellenkezőleg, védi az álláspontját, miszerint működhet a dolog. Irigyek és gyávák? Csalódottak vagy tapasztaltak a magyarok ebben a témában? A kommentekből kiderül.

Magyar lányok külföldi pasival: Mitől működnek a vegyes kapcsolatok? című cikkünkben három magyar lány izgalmas története segített eligazodni az eltérő kultúrák, szokások és nyelvi különbségek útvesztőjében. Így született meg a Magyar lányok külföldi pasival: "Minden nő kurva!" írás. Ebben a fejezetben ismertettük a minden nő kurva elvet, megtudtuk, milyen az élet egy chilei férfi mellett, és betekintést nyerhettünk egy muszlim család mindennapjaiba is. Ezt követte a Magyar lányok külföldi pasival: Ha kell, felkötöm a hidzsábot, melyben olvasónk arab-magyar vegyesházasságáról mesélt, egy másik hozzászóló bevezetett minket a szerelem és a pénz mátrixába, megint más pedig a külföldi pasik melletti biztonság, vagy éppen az őrült bizonytalanság kérdésébe.

Forrás: Thinkstock

Most újra ti írtatok nekünk. Külföldi házasságból született gyermekek, nyílt szívűek és előítéletesek, realisták és álmodozók, várakozók és türelmetlenek.

Ezért titkolja Veyron a származását?
"Én magyar-arab vegyes házasság gyermeke vagyok, de amit én tapsztalatam, az az, hogy nagyon nem igazak a sztereotípiák. (Legalábbis akiket én ismerek.) Bár a férfiak a családot és a gyerekeket valóban nagyon szeretik (házasság után), de a gyereknevelésben és a házimunkában ritkán vesznek részt. Szerintem ez emberfüggő, ki milyen. De az igaz, hogy valóban vannak az embereknek sztereotípiái, és általában ezek negatívak. Talán ezért is van, hogy ha nem muszáj, én sem hangúlyozom, hogy csak félig vagyok magyar. Lehet, rosszul gondolom, de nem hinném, hogy erre buknának a magyar csajok."
Georgie-Zsorzsi hisz benne:
"Örülök, hogy nem csak rosszat lehet hallani arab férfiakról. Nekem egy barátnőm itt Magyarországon ment férjhez egy algériai férfihez. Az úr udvarias volt, elegáns és nagyon jóképű. Gyönyörű kisfiaik születtek. Magyar férfi is lehet durva, és arab férfi is lehet úr. Sajnos nagyon elharapódzott az általánosítás!"

 

Forrás: Thinkstock

 

Csirkefalat mindent feltérképezett:
"Mikor még egyedülálló voltam, és már volt némi tapasztalatom a társkeresés netes és nem netes világáról, elkezdtem én is nézelődni külföld férfiak társaságára vágyva. Alap kis semmi nyelvtudással is simán el lehetett velük lenni.

De miért fordul valaki a külföldi férfi irányába?  Mert itthon nagyon magasra teszi az a társkereső férfi a lécet, aki neked tetszene. Annak te tuti, hogy szóba se jöhetsz.  Olyan elképzelhetetlen igények vannak egy átlagos, se szép, se okos, max. pénzem van pasi részéről, hogy egyszerűen érthetetlen.  Dagadt, buta, ápolatlan, de azért 45 kg-os álomnőt akar, 8 diplomával, főzőtudománnyal, stb. Fura.

Mindemellett a külföldi pasi figyelmes. Nem érdekli, hogy mid van, hiszen csak te érdekled. Hátránya mondjuk, hogy nem akar se hosszú távú kapcsolatot, se semmit, ami kötött. Jön és megy.   Ezért nem jött be nekem, nem tudtam mit kezdeni ezzel a semmivel.  Tartalmas dolgokra sajnos nem találtam köztük senkit. 

Fekete és ázsiai pasik: kizártnak tartom, hogy akár rá is nézzek egyre. Nem minden nőt érdekel a fekete srácok nagyszerű férfiassága. Engem maga az embercsoport se érdekel, nemhogy más."
Halimah a nőket lekurvázóknak üzent:
"Egyetlenegy dolgot felejtetek el: rohadt nehéz Magyarországon megélni. Főleg egy nőnek, aki ha merészel gyereket szülni, fel sem veszik, vagy hamar kirúgják... Ha meg nem szül gyereket, akkor dögöljön meg, hogy képzeli, hogy nem teljesíti időben női kötelességét? Emiatt nem csodálkozom, hogy ennyi nő szeretne külföldi férfit párjának. Igen, a párjának, és nem a pénztárcájának!

Bizonyos országokban sokkal jobban keresnek a férfiak (és a nők is), és ha a nő gyesre megy, akkor igenis fontos, mennyit keres a férj. És nemcsak akkor, hanem egész egyszerűen a gyereknevelésnél, az iskoláztatásnál stb... Azok a nők, akik nagycsaládot szeretnének, van, hogy 10 évig háztartásbeliként dolgoznak. Akkor hogyan tartsák el egy magyar férfi fizetéséből a gyerekeket? Jó, gondolom, már az is gáz, ha valaki sok gyereket szül... Na mindegy. A másik meg, hogy a nők többsége kevesebb fizetést kap, mint a férfiak, ugyanannyi munkáért.

Valahogy a külföldi férfiak után vágyakozó nők kurvázása könnyen megy, de az már kevésbé, hogy egy kicsit elgondolkozzatok a magyar nők helyzetén... Mert az egyáltalán nem fényes. A nők előre terveznek. Ezért lényeges szempont, hogy mennyit keres egy férfi, és nem azért, mert rohadt fontos, hogy gyémánt nyakláncban járjak és Maseratit vezessek!"
Sugumate tapasztalatból beszél:
"Nem minden nő kurva... Nyilván ellenpéldák is vannak, ez nagyban függ a környezettől is, ki mennyire találkozik külföldiekkel. Én magam a szállodaiparban dolgozom és a recepciós éveim alatt volt alkalmam látni jó pár esetet...

Az a jellemző, hogy a nők minden külföldit felsőbbnek és egzotikusabbnak látnak, ezt pedig tudják a külföldiek is. Az önbizalmuk nagyban ennek köszönhető, meg persze egy adag előítéletnek is, mert bizony a magyar nők ha hiszitek, ha nem, híres/hírhedtek a kontinensen.

Sokan konkrétan csajozni jönnek és tudják, hogy 3-4 napig vannak csak, ilyenkor kevesebb a kötöttség. Éjszaka kimennek, és hazafelé hozzák a csajokat. Hivatásos prostik is vannak szép számmal, de azok csak inkább akkor jönnek szóba, ha aznap nem akadt semmi a horogra, mert például sikerült nagyon készre inniuk magukat. Ez simán megy, mivel számukra a pia fillérekből megvan, ráadásul mindenkit meghívnak: a csajok pedig élvezik a törődést és a megkülönböztetést, hogy egy Manuelo vagy egy Björn sündörög körülöttük. Egy heeey, good evening ladies sajnos jobban hat, mint egy mezei üdvözlet, hölgyeim."