Titkok a női vágyról - Eláruljuk, miért nem kell női Viagrára költenünk

Forrás: Thinkstock -
szex szerelem biztonság orgazmus női vágy viagra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfierő tabletták csodálatos megoldást jelentenek arra az esetre, ha a férfiban megszületik a vágy, de cserbenhagyja a fizikuma. Na de miért nem működik ez ugyanígy a nőknél? Nekünk miért nem elég egy pirula ahhoz, hogy készen álljunk a szexre?

Nagyjából negyven évvel a szexuális forradalom után töredelmesen bevallottunk: néhanapján mi, nők is csak "azt" akarjuk. Szexelni - hirtelen feltámadó, erős vágy hatására. Ez peteérés környékén támad fel, és minél több szexuáls tapasztalatot gyűjtünk, annál biztosabban érezzük meg ezt a fajta nemi késztetést. Ennek ellenére nem létezik olyan jelenség, hogy a magányos nő vadászni indul és nem nyugszik addig, míg egy megtermékenyítő hímet az ágyába ráncigál. Mert ez nem ilyen egyszerű. Minket rá kell beszélni, el kell csábítani, meg kell főzni, és ha még a körülmények is adottak, és eljutunk az ágyig... nos, néha még ott is benyögjük, hogy: "bocs, most mégsincs kedvem hozzá..." A nők ugyanis hajlamosak arra, hogy figyelmen kívül hagyják a fizikai hatást.

Forrás: Thinkstock

A pasi nem így működik. A férfiagy reagál a fizikai ingerre - vagyis nem csak a vágy készteti erekcióra, hanem az erekció is kiválthatja a vágyat. "Hű, de kanos vagyok..." és elindul felszedni egy nőt. A jelenség ott is tetten érhető, ha megfigyeljük, erotikus témakörben mit néz szívesen a férfi és mit a nő. A férfi fantáziáját megmozgatja a pornó - testek fizikális mozgása, ringó-rengő csöcsök és seggek kavalkádja, és az, hogyan rendezi le a nő(ke)t a kemény és felálló farok... A szexuális akció lehetőleg már a második percben legyen, nem kell előjáték, csók és érzelmi intimitás. A nők inkább az érzelmi oldalát szeretik megnézni a szexnek: hogyan közeledik egymáshoz két vágyakozó ember, hogyan jutnak el az együttlétig - az aktus lehetőleg húsz perc után legyen, szépen fotózva, a nemi szervek primér látványa nélkül.

Forrás: Thinkstock

Nemet mondunk a szexre, ha a testünk amúgy készen áll

Deáki Tímea párterapeuta szakértőnk szerint annak, hogy a nők minden vágy ellenére le tudnak állni a szex előtt, annak többféle oka van, amely akár egyszerre is bekavarhat.

1. Az önkép. Ha a nő nem elégedett magával: ez lehet külső vagy belső diszharmónia is.

2. Durci. Ha az együttlét előtt valamikor megsértette a férfi és nem dolgozták fel a nézeteltérést. Ilyenkor ugyan megpróbálhatja a nő átadni magát az általa is vágyott együttlétnek, de a lelki sérelmek olykor erősebbnek bizonyulnak...

3. Bizalomhiány. A szerelemérzésen túl egy megfontolt, a jövőjét valamiképp a kezében tudni akaró nő akkor oldódik fel igazán a szexben, ha a szerelme egyúttal a biztonságot is jelenti számára. Nem fog kibeszélni, nem fog megfertőzni, nem fog holnap reggel szó nélkül elhagyni.

4. Stratégia. Ha nem csak fizikálisan tetszik a partner, de esetleg a nő jövőképéhez is stimmelne, akkor leállhat a nő azért is, hogy ne játssza el a bizalmat. Mert egy éjszakánál többre gondol.

5. A hűség. Az is tény, hogy még mindig sokkal több férfi hagyja el a családját, mint nő. S valahogy a közvélemény is sokkal megengedőbb e tekintetben a férfiakkal szemben, mint a nőkkel. Szokták mondani, hogy egy nő az első randi után a nyugdíjig fel tudja vázolni a kapcsolat ívét - ettől a legtöbb pasi megijed. Igen, a nő mindig stratégiában gondolkodik.

Arról már többször írtunk, hogy a női orgazmus agyban dől el, - és ennek semmi köze a fizikai hatásokhoz. Persze azért ne mondjunk le feltétlenül a fizikai stimulálásról, hiszen vannak olyan kísérletek is, amelyek nem pirula, hanem elektronikus kütyü útján keresik a garantált női orgazmus megvalósulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.