Öngyilkossági kísérletek, szeretők és állatmentés - így lett a hatvanas évek szexszimbólumából állatvédő aktivista. A 80 éves Brigitte Bardot-ról nemrég megjelent életrajzi könyv rántja le a leplet.

Nem csupán férfiak, de nők is megfordultak annak idején Brigitte Bardot ágyában – tálalt ki az ötvenes évek szexszimbólumának magánéletéről Ginette Vincendeau, aki nemrég életrajzi könyvet írt a díváról.

Brigitte Bardot és az ikonikus bikinijeForrás: AFP

A gazdag perzsa családba született színésznő szexuális kisugárzásával nem csupán a divatszakmát és a filmvásznat hódította meg, hanem első férjét, Roger Vadim filmasszisztenst is, aki nemcsak feleségének akarta a mindössze 16 éves Bardot-t. Neki köszönhette első filmszerepét, az 1952-es Crazy for Love-ot. A nemrég 80. születésnapját ünneplő Brit – ahogyan a családja hívta – szülei hiába tiltották a nála 6 évvel idősebb férfitól, öngyilkossági kísérlete után beleegyeztek a fiatalok házasságába.

Később neki köszönhette Jean-Louis Trintignant színészt, akivel 1956-ban ismerkedett össze az És Isten megteremté a nőt című filmjének forgatásán – és akivel állítólag nem tudták abbahagyni a csókolózást, hiába ért véget a jelenet forgatása. Nem maradt sokáig a férfi mellett – ahogy Bardot maga is elismerte, több mint 100 szeretője volt, köztük néhány nő is. Fia, Nicolas második férjétől, Jacques Charrier-tól született meg, ám még ugyanebben az évben másodjára is megpróbált véget vetni az életének: egy doboz altatót vett be és felvágta az ereit.

Bardot második férjével, Jacques Charrier-vel és fiukkal, NicolasszalForrás: AFP

„Nem vagyok elég felnőtt. Tudom, hogy szörnyű bevallanom, de nem vagyok még felnőve ahhoz, hogy gyerekem legyen" – mondta az ünnepelt filmszínésznő, miután elhagyta férjét és gyermekét. Bardot, aki ma az állatvédelemnek szenteli minden energiáját és idejét, olyanokkal keveredett viszonyba, mint Mike Sarne, Warren Beatty, Serge Gainsbourg, Nino Ferrer és harmadik férje, a német milliomos playboy, Gunter Sachs, aki képes volt rózsákat hinteni egy repülőből a sztár Saint Tropez-i birtokára. Negyedik férjével, az egykori üzletember Bernard d'Ormale-lel 1992-ben házasodott össze – ma vele él a nyilvánosság elől visszavonultan St. Tropez-ben azzal a rengeteg állattal megosztva otthonát, akiket megmentett.

"És Isten megteremté Brigitte Bardot-t"
Gazdagság, szerelmek és hírnév - mégis boldogtalannak vallotta magát minden idők egyik legünnepeltebb filmsztárja. A Life.hu sztárszerzőjének, Takács Nórának az írását Brigitte Bardot-ról ITT olvashatod.