Szexelj reggel! Érvek az ébredés utáni hancúr mellett

Forrás: Thinkstock -
reggel párkapcsolat szex férfi erotika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha összebújással kezditek a napot, az nemcsak arra jó, hogy egész napra mosoly telepedjen az arcotokra: a reggeli szex az egészséget is védi, sőt, a kapcsolatotoknak is jót tesz.

A dolgozó embereknek általában nem tartozik a kedvenc hangjaik közé az ébresztőóra csörgése. De miért ne használnátok a csörgés utáni "csak öt percet" valami izgalmasra a visszaalvás helyett?

Már csak azért is, mert a kutatók állítják, hogy a reggeli szex nemcsak kellemes, hanem egészséges is: szex közben például oxitocin szabadul fel a szervezetben, amitől akár egész nap boldognak, szerelmesnek érezhetitek magatokat. A szex az immunrendszert is topformában tartja: növekszik a szervezetben a különféle fertőzések ellen védő IgA antitestek száma. Az orgazmus kiváltotta ösztrogénszint-emelkedés a bőr és a haj állapotát javítja. Vagyis mindenképp megéri egy kis összebújással kezdeni a napot. Íme néhány tipp, hogy a lehető legtöbbet hozzátok ki a reggeli "menetből"!

Forrás: Thinkstock

Keltsd fel!

Cseréld le az ébresztőórát egy olyanra, amelyik lágy dallamokkal riaszt a hirtelen, élénk csörgés helyett. Ha magadhoz tértél, bújj ki a hálóingedből, és próbáld ki az a következő akupresszúrás trükköt: ha a kedvesed a hátán fekszik, tedd a kezed kétoldalt a combjára, a csípő környékére, az ujjaid nézzenek a nemi szerve felé. Lassú, körkörös mozdulatokkal, finoman kezdd masszírozni ezt a területet - a mozdulataid vérbőséget idéznek elő a genitáliák területén, ami - nem nehéz belátni - jó kezdés a reggeli szeretkezéshez.

Frissülj fel!

Ha ébredés után csendben kiosonsz a fürdőszobába, és megmosod a fogad, azzal többet tehetsz, mint hogy egyszerűen elűzöd a rossz leheletet: a mentolos szájíz a csókolózásnál és az orális szexnél is izgató.

Élvezd a látványt!

A reggeli szex egyik legjobb része, hogy a hajnali fényben képtelenség elrejteni mindazt, amit szépséghibának gondolsz. Hagyd, hogy a gátlásaid ezúttal háttérbe szoruljanak, és ahelyett, hogy gondosan a takaró alá bújnátok, dobd félre őket, élvezd ki a látványt. Több kutatás is igazolja egyébként, hogy a nők épp annyira felizgathatók vizuálisan, mint a férfiak.

Forrás: Thinkstock

Használd ki a természet nyújtotta előnyöket!

A férfiak ösztönösen kívánják a reggeli szexet: alvás közben ugyanis emelkedik a szervezetükben a tesztoszteron szintje, amely az ébredés utáni három órában a legmagasabb. Ne hagyd veszni ezt a lehetőséget!

Ébreszd fel a vágyat!

Az ébredés utáni szex azért is izgató, mert a fürdés ilyenkor még nem nyomja el az ember természetes illatát. Az pedig bizonyított tény, hogy a férfiak illata izgató hatással van a nőkre! A bőr is sokkal érzékenyebb az érintésre közvetlenül a felkelés után.

Egy kis felújítás

Együtt zuhanyozni is jó dolog, de még kényelmesebb, ha mindketten odafértek a zuhany alá. Ha van hely a fürdőszobában, érdemes dupla zuhanyzót építeni. A meleg víz hatására az erek kitágulnak, így a bőr még érzékenyebbé válik. A friss illatú, élénkítő tusfürdők és szappanok pedig még élvezetesebbé teszik az élményt.

Ne húzd az időt!

A reggeli szexnek nem kell feltétlenül sokáig tartania, különösen, ha munkába siettek utána. A gyors meneteknek is megvan a maguk varázsa, az adrenalinlöket intenzívebbé teszi az egész élményt. Egyes kutatások szerint ha egy nő képes kizárni a külső zavaró tényezőket, akár harminc másodperc alatt is felizgulhat, így nem feltétlenül van szükség hosszas előjátékra. Az is jó ötlet, ha akkor cserkészed be a kedvesedet, amikor a legkevésbé számít rá, például amikor épp kilép a zuhany alól, öltözködik, vagy reggelit készít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.