Az igazi szeretet nem csupán két ember érzelmi fellángolása - Van még egy összetevő!

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az igazi szeretet nem csupán két ember érzelmi fellángolását jelenti, ott jelen van még egy esszenciális összetevő. Az egymás iránti tisztelet. 

A tisztelet nem más, mint egyfajta nagyrabecsülés, csodálat érzése és kinyilvánítása valakinek a tudása, tettei vagy tulajdonságai iránt. A tiszteletet ki lehet érdemelni, ki lehet vívni, de nem lehet kierőszakolni.

Forrás: Thinkstock

A kierőszakolt tisztelet valódi hátterében mindig félelem és elnyomás van, ami mindkét oldalon megjelenik. Nemcsak annál, aki elnyomás alatt áll, hanem az elnyomó személynél is. Ő a saját félelmeinek a rabja. Nyugtalanul alszik az, akinek bűnös a lelkiismerete, még akkor is, ha ezt enyhíteni akarja azzal, hogy másokat manipulál és hatása alatt tart.

Addig, amíg az ember nem él tisztességes életet, addig nem engedheti meg magának azt a "luxust”, hogy tisztelje magát.

Ez viszont azt jelenti, hogy esélye sincs másoknak tiszteletet adni, így nem is fog kapni. Ezért megpróbálja kierőszakolni, és a kör bezárult.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Tisztességesnek lenni nem azt jelenti, hogy csöndben tűrjük, hogy belénk rúgjanak.

Persze csak a filmekben van úgy, hogy a jó mindig győzedelmeskedik, és elnyeri a hercegnő kezét, vagy méltó jutalmát, de mindegy is. Azzal, hogy kiállsz az igazság mellett, magad mellett, egy dolgot már biztosan megnyertél. A saját önbecsülésedet, és ezzel együtt a környezeted tiszteletét.

Forrás: Thinkstock

Egy házasságot nem a házassági papír tart össze, és egy családot sem a rokoni szál vagy a közös családnév. Inkább az egymás iránt érzett szeretet és kölcsönös tisztelet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.