7 nap, 7 újítás a jobb szexért – Szenvedélyfokozó tippek 2016-ra!

párkapcsolat szex szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év végéhez közeledve talán te is elkészítetted a saját fogadalomlistádat, amin szerepel a pluszkilók leadása, a nyelvtudásod tökéletesítése és a kibékülés a "mindenkinél okosabb" kolléganőddel. De mi a helyzet a szerelmi életeddel? Oké, lehet, hogy imádjátok egymást a pasiddal, ám ettől függetlenül tudnod kell, hogy a jó szexhez nem elég, ha bebújtok a takaró alá, és szabad folyást engedtek a dolgoknak... 

A vágy hosszú távú fenntartásához türelem, megértés és némi kreativitás is szükséges. Itt van az új esztendő, vagyis a tökéletes alkalom arra, hogy még jobban elmélyítsd az intimitást a párkapcsolatodban. Máris mutatjuk szenvedélyfokozó tippjeinket 2016-ra.

Forrás: Thinkstock

A szex nem feladat

Mielőtt beleásod magad komolyabban a témába, tartsd szem előtt, hogy a szexuális életedre vonatkozó fogadalmak nem csak néhány hétre szólnak, és ha itt kudarcot vallasz, nem fogod megúszni egy kis bűntudattal. Ez nem egy kondibérlet, aminek a beszerzése után kényed-kedved szerint felpattanhatsz a taposógépre, és nem is egy kötelezően abszolválandó feladat.

Ez a te párkapcsolatod, amiről hiba lenne azt feltételezni, hogy tud magára vigyázni, és mindig tökéletesen fog működni.

Ha úgy érzed, hogy az intim együttlétekből hiányzik a lendület, érdemes időt szánnod szexuális önismereted fejlesztésére, vagy több újítást bevetni az élmények felpezsdítése érdekében.

1. nap – Romantikus este a pároddal

Fontos, hogy ma este – és ezután a lehető leggyakrabban – legalább 15 percet szánjatok a meghitt beszélgetésre, amikor mindketten elmondjátok, amit gondoltok és éreztek – felszabadultan, őszintén. Mindezt egy vacsorát követő séta alkalmával is megtehetitek, vagy egy hangulatos kis kávézóban, ahová jólesik beülni egy hosszú nap után. Teremtsétek meg magatoknak ezt a különleges "mi-időt" az elkövetkező hetekben, ezáltal nemcsak emocionálisan, de fizikai síkon is talán közelebb kerültök egymáshoz, mint eddig bármikor.

Forrás: Thinkstock

2. nap – Lustálkodjatok egy kicsit!

Ahelyett, hogy az ébresztőóra csörgésére azonnal kiugranátok az ágyból, néhány percig maradjatok ott, nézzetek mélyen egymás szemébe, és ölelkezzetek. Ez egy egyszerű, mégis különleges módja a szeretet kifejezésének, és ha a rutinszerűvé vált reggeleket így indítjátok, sokat tehettek a kapcsolat felfrissítéséért. Több ilyen apró, intim pillanatot érdemes belecsempészni a napba, és akár egy erotikus üzenettel vagy pajzán fotóval is jelezheted a párodnak, hogy izgatottan várod az estét.

3. nap – Szex reggelire

Még ha fáradtan kelsz is, és alig tudod nyitva tartani a szemed, az indulás előtti eszeveszett kapkodásra nincs mentséged. Egy felmérés szerint a megkérdezett nőknek csupán 23%-a kezdi összebújással a napot, mert nem érzi elég szexisnek magát reggel, vagy mert túl világos van a meztelenkedéshez. Ez nagy hiba, hiszen a gyönyör hatására felszabaduló endorfin egész napra feltölt energiával, és ha ez nem elég meggyőző érv a reggeli szex mellett, a férfiak tesztoszteronszintje ilyenkor jóval magasabb az átlagosnál. Egy gyors hancúr kedvéért néha megéri kicsit elkésni, ugye?

Forrás: Thinkstock

4. nap – Hálószobából szerelmi szentély

Lehet, hogy a büdzsébe most nem fér bele egy kényeztető wellnesshétvége, de néhány kreatív ötlettel a lakásodba is varázsolhatsz igazi "nyaralós szex" hangulatot. Jót fog tenni egy nap internet nélkül – némítsátok le a telefont, és kapcsoljátok ki a laptopot, hogy senki se zavarjon benneteket, amíg kényeztetitek egymást. Nehéz megteremteni a hálószobai intimitást, ha piszkos zoknik és mindenféle iratok hevernek szanaszét. A rendetlenség felszámolása nemcsak a komfortérzetet növeli, hanem az energiák pozitív áramlásához is hozzájárul, ami nélkülözhetetlen a kölcsönösen kielégítő együttléthez.

5. nap – Foglalkozz magaddal!

Hogyan lehetne jó a nemi életed valaki mással, ha képtelen vagy örömet szerezni saját magadnak? A szexuális önbecsülés azt jelenti, hogy jó viszonyban vagy a testeddel, és képes vagy felszabadultan, szégyenérzet nélkül szeretkezni.

Maszturbálj minél gyakrabban, hogy mind lelkileg, mind testileg feltöltődhess.

Ráadásul az önkielégítés a szervezetet is szexuális aktivitásban tartja, ami mindkettőtök dolgát megkönnyíti az ágyban. Önmagad kényeztetése természetesen ennél sokkal többről szól. Az "énidős" programok segítenek abban, hogy jobban megértsd a gondolataidat, a tetteidet és az érzéseidet. Ha pedig elégedett vagy önmagaddal, rögtön vonzóbb leszel mások szemében.

Forrás: Thinkstock

6. nap – Ma nincs házimunka

A hétvégék általában a rohanás jegyében telnek, de a kötelezően letudott feladatok helyett most válasszátok a lazítást, és élvezzétek egymás társaságát. Az együtt töltött minőségi idő a tökéletesen működő párkapcsolat egyik alapja, és ezek az apró, pozitív pillanatok tartják igazán életben a szenvedélyt. Találjatok ki valamilyen "édeskettes" programot, ami lehet akár egy délutáni mozizás, vagy kirándulás a közeli hegyekbe, esetleg mehettek teaházba is, a jégpálya pedig kiváló téli helyszín a romantikázáshoz. A pihenőnapot megkoronázhatjátok egy esti felolvasással, az erotikus regények remekül megalapozhatják a későbbi izgalmas szexet.

7. nap – Kitörni a megszokásból

Az ágyunalom könnyen megmérgezheti a szerelmi életet, és ha igazán tenni akarsz a kapcsolat ellaposodása ellen, most itt a lehetőség néhány új ötlet bevetésére. A ma esti szex szóljon a kreativitásról és az érzéki fantáziákról, amelyek növelik az együttlét élményértékét. Nem kell a legvadabb dolgokra gondolni, néha bőven elég az is, ha kipróbáltok új pozitúrákat, vagy beszereztek valamilyen érzéki kütyüt a gyönyör fokozásához. Bontsatok ki egy üveg bort, gyújtsatok illatgyertyákat, szóljon egy kis chillout zene, és adjátok át magatokat a buja élvezeteknek.

Ahhoz, hogy változzon a kapcsolat, saját magunknak is változni kell!

A Life.hu szakértője, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus szerint a hosszú távú párkapcsolatokban kialakul egyfajta rutin, ami könnyen elszürkítheti a mindennapokat, ezért meg kell találnunk a módját, hogy kizökkentsük magunkat a már megszokott dolgokból. "Egy bizonyos idő elteltével kikopnak a randevúk, csökken a másik iránti osztatlan figyelem, és elmaradnak az apró meglepetések – állítja a szakértő.

Forrás: Thinkstock

"Rengeteg olyan pár van, akik kettesben már nem igazán tudnak szórakozni, így mindig a családdal, vagy a barátokkal szerveznek programot. Természetesen ennek is megvan a varázsa, de kettesben is kell időt tölteni, méghozzá olyan időt, ami aktív, lehet beszélgetni, közösen jól érezni magunkat. Ha tudjuk, hogy változásra lenne szükségünk, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk neki, hasznos lehet a tudatos tervezés. Jó, ha van egy vezérfonal, ami mentén szeretnénk haladni, de ne ragaszkodjunk görcsösen hozzá, nehogy elvesszen a spontaneitás” – véli Szilvia, aki szerint a közös programok mellett saját közérzetünkre is érdemes ügyelni.

A sport, a jóga, de még a maszturbálás is bír egyfajta feszültséglevezető funkcióval.

"Minél kevésbé stresszes valaki, annál könnyebben birkózik meg a mindennapok problémáival, türelmesebb, figyelmesebb a másikkal. A másiknak pedig ebben partnernek kell lenni, hiszen minden kapcsolat két emberen múlik."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.