Az év végéhez közeledve talán te is elkészítetted a saját fogadalomlistádat, amin szerepel a pluszkilók leadása, a nyelvtudásod tökéletesítése és a kibékülés a "mindenkinél okosabb" kolléganőddel. De mi a helyzet a szerelmi életeddel? Oké, lehet, hogy imádjátok egymást a pasiddal, ám ettől függetlenül tudnod kell, hogy a jó szexhez nem elég, ha bebújtok a takaró alá, és szabad folyást engedtek a dolgoknak... 

A vágy hosszú távú fenntartásához türelem, megértés és némi kreativitás is szükséges. Itt van az új esztendő, vagyis a tökéletes alkalom arra, hogy még jobban elmélyítsd az intimitást a párkapcsolatodban. Máris mutatjuk szenvedélyfokozó tippjeinket 2016-ra. 

Forrás: Thinkstock

A szex nem feladat

Mielőtt beleásod magad komolyabban a témába, tartsd szem előtt, hogy a szexuális életedre vonatkozó fogadalmak nem csak néhány hétre szólnak, és ha itt kudarcot vallasz, nem fogod megúszni egy kis bűntudattal. Ez nem egy kondibérlet, aminek a beszerzése után kényed-kedved szerint felpattanhatsz a taposógépre, és nem is egy kötelezően abszolválandó feladat. 

Ez a te párkapcsolatod, amiről hiba lenne azt feltételezni, hogy tud magára vigyázni, és mindig tökéletesen fog működni. 

Ha úgy érzed, hogy az intim együttlétekből hiányzik a lendület, érdemes időt szánnod szexuális önismereted fejlesztésére, vagy több újítást bevetni az élmények felpezsdítése érdekében. 

1. nap – Romantikus este a pároddal

Fontos, hogy ma este – és ezután a lehető leggyakrabban – legalább 15 percet szánjatok a meghitt beszélgetésre, amikor mindketten elmondjátok, amit gondoltok és éreztek – felszabadultan, őszintén. Mindezt egy vacsorát követő séta alkalmával is megtehetitek, vagy egy hangulatos kis kávézóban, ahová jólesik beülni egy hosszú nap után. Teremtsétek meg magatoknak ezt a különleges "mi-időt" az elkövetkező hetekben, ezáltal nemcsak emocionálisan, de fizikai síkon is talán közelebb kerültök egymáshoz, mint eddig bármikor. 

Forrás: Thinkstock

2. nap – Lustálkodjatok egy kicsit!

Ahelyett, hogy az ébresztőóra csörgésére azonnal kiugranátok az ágyból, néhány percig maradjatok ott, nézzetek mélyen egymás szemébe, és ölelkezzetek. Ez egy egyszerű, mégis különleges módja a szeretet kifejezésének, és ha a rutinszerűvé vált reggeleket így indítjátok, sokat tehettek a kapcsolat felfrissítéséért. Több ilyen apró, intim pillanatot érdemes belecsempészni a napba, és akár egy erotikus üzenettel vagy pajzán fotóval is jelezheted a párodnak, hogy izgatottan várod az estét. 

3. nap – Szex reggelire 

Még ha fáradtan kelsz is, és alig tudod nyitva tartani a szemed, az indulás előtti eszeveszett kapkodásra nincs mentséged. Egy felmérés szerint a megkérdezett nőknek csupán 23%-a kezdi összebújással a napot, mert nem érzi elég szexisnek magát reggel, vagy mert túl világos van a meztelenkedéshez. Ez nagy hiba, hiszen a gyönyör hatására felszabaduló endorfin egész napra feltölt energiával, és ha ez nem elég meggyőző érv a reggeli szex mellett, a férfiak tesztoszteronszintje ilyenkor jóval magasabb az átlagosnál. Egy gyors hancúr kedvéért néha megéri kicsit elkésni, ugye? 

Forrás: Thinkstock

4. nap – Hálószobából szerelmi szentély

Lehet, hogy a büdzsébe most nem fér bele egy kényeztető wellnesshétvége, de néhány kreatív ötlettel a lakásodba is varázsolhatsz igazi "nyaralós szex" hangulatot. Jót fog tenni egy nap internet nélkül – némítsátok le a telefont, és kapcsoljátok ki a laptopot, hogy senki se zavarjon benneteket, amíg kényeztetitek egymást. Nehéz megteremteni a hálószobai intimitást, ha piszkos zoknik és mindenféle iratok hevernek szanaszét. A rendetlenség felszámolása nemcsak a komfortérzetet növeli, hanem az energiák pozitív áramlásához is hozzájárul, ami nélkülözhetetlen a kölcsönösen kielégítő együttléthez. 

5. nap – Foglalkozz magaddal! 

Hogyan lehetne jó a nemi életed valaki mással, ha képtelen vagy örömet szerezni saját magadnak? A szexuális önbecsülés azt jelenti, hogy jó viszonyban vagy a testeddel, és képes vagy felszabadultan, szégyenérzet nélkül szeretkezni. 

Maszturbálj minél gyakrabban, hogy mind lelkileg, mind testileg feltöltődhess. 

Ráadásul az önkielégítés a szervezetet is szexuális aktivitásban tartja, ami mindkettőtök dolgát megkönnyíti az ágyban. Önmagad kényeztetése természetesen ennél sokkal többről szól. Az "énidős" programok segítenek abban, hogy jobban megértsd a gondolataidat, a tetteidet és az érzéseidet. Ha pedig elégedett vagy önmagaddal, rögtön vonzóbb leszel mások szemében. 

Forrás: Thinkstock

6. nap – Ma nincs házimunka

A hétvégék általában a rohanás jegyében telnek, de a kötelezően letudott feladatok helyett most válasszátok a lazítást, és élvezzétek egymás társaságát. Az együtt töltött minőségi idő a tökéletesen működő párkapcsolat egyik alapja, és ezek az apró, pozitív pillanatok tartják igazán életben a szenvedélyt. Találjatok ki valamilyen "édeskettes" programot, ami lehet akár egy délutáni mozizás, vagy kirándulás a közeli hegyekbe, esetleg mehettek teaházba is, a jégpálya pedig kiváló téli helyszín a romantikázáshoz. A pihenőnapot megkoronázhatjátok egy esti felolvasással, az erotikus regények remekül megalapozhatják a későbbi izgalmas szexet. 

7. nap – Kitörni a megszokásból

Az ágyunalom könnyen megmérgezheti a szerelmi életet, és ha igazán tenni akarsz a kapcsolat ellaposodása ellen, most itt a lehetőség néhány új ötlet bevetésére. A ma esti szex szóljon a kreativitásról és az érzéki fantáziákról, amelyek növelik az együttlét élményértékét. Nem kell a legvadabb dolgokra gondolni, néha bőven elég az is, ha kipróbáltok új pozitúrákat, vagy beszereztek valamilyen érzéki kütyüt a gyönyör fokozásához. Bontsatok ki egy üveg bort, gyújtsatok illatgyertyákat, szóljon egy kis chillout zene, és adjátok át magatokat a buja élvezeteknek. 

Ahhoz, hogy változzon a kapcsolat, saját magunknak is változni kell! 

A Life.hu szakértője, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus szerint a hosszú távú párkapcsolatokban kialakul egyfajta rutin, ami könnyen elszürkítheti a mindennapokat, ezért meg kell találnunk a módját, hogy kizökkentsük magunkat a már megszokott dolgokból. "Egy bizonyos idő elteltével kikopnak a randevúk, csökken a másik iránti osztatlan figyelem, és elmaradnak az apró meglepetések – állítja a szakértő. 

Forrás: Thinkstock

"Rengeteg olyan pár van, akik kettesben már nem igazán tudnak szórakozni, így mindig a családdal, vagy a barátokkal szerveznek programot. Természetesen ennek is megvan a varázsa, de kettesben is kell időt tölteni, méghozzá olyan időt, ami aktív, lehet beszélgetni, közösen jól érezni magunkat. Ha tudjuk, hogy változásra lenne szükségünk, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk neki, hasznos lehet a tudatos tervezés. Jó, ha van egy vezérfonal, ami mentén szeretnénk haladni, de ne ragaszkodjunk görcsösen hozzá, nehogy elvesszen a spontaneitás” – véli Szilvia, aki szerint a közös programok mellett saját közérzetünkre is érdemes ügyelni. 

A sport, a jóga, de még a maszturbálás is bír egyfajta feszültséglevezető funkcióval. 

"Minél kevésbé stresszes valaki, annál könnyebben birkózik meg a mindennapok problémáival, türelmesebb, figyelmesebb a másikkal. A másiknak pedig ebben partnernek kell lenni, hiszen minden kapcsolat két emberen múlik."