A kifejlett és masszív egóval (az elme által gyártott hamis éntudat) rendelkező ember önbizalma és önértékelése is alacsony tartományban kullog, még akkor is, ha az illető igyekszik Istent játszani.

Minél kevésbé van meg a lelki békéje, annál nehezebben engedheti meg magának mások szabadságát, és egyre kényszeresebben igyekszik kontrollálni a környezetét.

Fizikailag, lelkileg vagy érzelmileg, durván, vagy intelligensen, de kontrollálnia kell. Minthogy senkit nem lehet akarata ellenére boldoggá tenni, ezt az embert sem fogjuk tudni varázsütésre megváltoztatni, de két dolgot biztosan megtehetünk.

Forrás: Thinkstock

Először is megmarkolva a hajunkat rántsuk ki magunkat a szituációból, nézzünk rá objektíven a helyzetre, és ismerjük fel a jelenséget. Ez már önmagában nagy lépés a tudatosság felé vezető úton, de még hátra van a legfontosabb...

Csak az történhet meg az emberrel, amihez a beleegyezését adja.

Ez a betegségtől a boldogságig így van. Minthogy a vásárhoz is két ember kell, elnyomás is csak addig van jelen, amíg van egy elnyomó, és van egy elnyomott, aki a játszma hatáshelyzetéhez adta a beleegyezését. Nem arról beszélek, hogy könnyű-e kilépni a játszmából, vagy nehéz.

Arról beszélek, hogy az elnyomás abban a pillanatban szűnik meg, amint az egyik kilép a játszmából.

Forrás: Pilát Gábor
A szerzőről
A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról