Amikor csökken valakinek a bevétele, a drága dolgok helyett pénztárcakímélőbbeket vesz magának. Esetleg eladja az autóját, lakását és kisebbet, használtat vásárol, magyarul olcsóbbat.

Időnként a párkapcsolatokban is hasonló folyamat figyelhető meg.

Ha valaki már nem tud szeretni, és mégis benne marad a kapcsolatban, akkor egyre kevésbé fogja megbecsülni a másikat. Ha nem tud megbecsülni, akkor olyan lelkesen fogja megcsalni egy „olcsóbbal", mintha csak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatná a hűtlenséget is, és nem csak az esetlegesen bekapott fertőzések kezelését.


Ha valaki már nem tud szeretni, és mégis benne marad a kapcsolatban, akkor egyre kevésbé fogja megbecsülni a másikat
Forrás: Shutterstock

A korábbi elvárása magával szemben a hűség volt, tehát az illető először magával szemben adta alább az elvárásait. Ez általában itt nem áll meg, és a választott partnerei is egyre olcsóbbak lesznek. Először tehát pazarol, aztán pótol. Majd a pótlást is elpazarolja.

Forrás: Pilát Gábor
Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.