"Ha ezt látná, forogna a sírjában..." - a Vidám Színpadnál tovább durvul a háború

Forrás: vidamszinpad.hu -
Vidám Színpad Böröndi Tamás Götz Anna Straub Dezső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folytatódik a botrány a Vidám Színpad és a volt művészeti vezető között. A színház már pert fontolgat.

Már korábban megírtuk, hogy Böröndi Tamás váratlan halála óta nincs nyugalom a Vidám Színpadnál. Az özvegy, Götz Anna és a művészeti igazgató, Straub Dezső nem találták egymással a közös hangot, sokan attól is féltek, hogy ez a harc a Vidám Színpad végét jelentheti. Kiderült, hogy Straub Dezső szolgálataira már nem tartanak igényt, Götz Anna ugyanis új vezetőt nevezett ki, csakhogy erről a Jászai Mari-díjas színésznek nem szóltak: a Facebookról értesült a váltásról. Ezt az információt azonban a Vidám Színpad azóta cáfolta.

Straub Dezső már korábban elmondta, felélte anyagi tartalékait, így azzal, hogy a Vidám Színpad nem alkalmazza a továbbiakban, helyzete kilátástalanná vált:

"Tavaly márciusban kaptam utoljára fizetést. Az első hullám elején próbáltam segíteni a bajba jutott kollégáknak, utaltam nekik pénzt, de most már én sem vagyok jobb helyzetben. Feléltem a tartalékaim" - nyilatkozta az év elején Straub.

Böröndi Tamás tavaly novemberi halála után az örökösök kizárták őt a hagyatéki tárgyalásból, ezzel partvonalra került. Nemcsak barátját vesztette el, hanem állását is, ráadásul az örökösökkel is konfliktusba került.

"Azt tudom, hogy Tamás halála után az özvegy nem volt hajlandó beszélni Dezsővel, csak az ügyvédjén keresztül üzengetett neki. Anna jó színésznő, de nem ért egy színház vezetéséhez, Dezső ebben szeretett volna segíteni, hiszen együtt építették fel Tamással az egészet" – mesélte a Blikknek egy, a feleket jól ismerő bennfentes. – "Azzal, hogy eltávolították Dezsőt, az özvegy egyszerűen felülbírálja Tamás korábbi döntését, sárba tiporja az örökségét. Nem illik ilyet mondani, de ha ezt látná, forogna a sírjában... Sajnálom Dezsőt, méltatlan a a helyzet, ráadásul minden pénze ráment az új házára, így anyagilag is nehéz helyzetbe került. Erős ember, aki biztosan talpra áll majd, de érthető, ha ez az egész megviseli, a kollégák mellette állnak."

Több művész kiállt az elmúlt időszakban Straub mellett, de van olyan kolléga, aki szerint túlzásokba esett. Tallós Rita a közösségi oldalán jelezte, szégyellje magát:

"Nem tartom erkölcsösnek, hogy Dezső Tamás halála után a nemlétező jogaira hivatkozik. Én drukkolok Götz Annának és biztos vagyok benne, hogy az új művészeti vezető neve garancia a minőségi színházra. Sok minden fölött eljárt az idő. Én egy férfit, aki hetvenévesen hollófeketére festi a haját, nem tudok komolyan venni" – mondta a Blikknek Tallós Rita.

Straub Dezső és Götz Anna Forrás: vidamszinpad.hu

Straub a Mokka című reggeli műsorban elárulta, hogy úgy érzi, Böröndi özvegye haragszik rá, ő pedig ennek az érzésnek az áldozata:

"Igazándiból Tamással a kapcsolatunk nem volt mindig felhőtlen" – nyilatkozta Straub. – "Van ennek egy üzleti oldala, amiről kegyeleti okokból nem szeretnék beszélni, de az nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ez az özvegy felé úgy csapódhatott le, ahogyan Tamás prezentálta otthon, a másik oldalát nem ismerheti. Amikor kezdett kijönni a gyász mélységéből, említette, hogy emlékszik ezekre a nehéz időszakokra, és ez őt nagyon mélyen érintette, azóta haragszik rám. Így áll bosszút..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.