Filmes teóriák, amik mindent megváltoztatnak

Titanic filmes teóriák Grease magazin Harry Potter Minden6ó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor egy filmet először nézünk meg, könnyen magával ragad a cselekmény, így pedig rengeteg fontos részletről maradhatunk le. A történetekben sokszor sokkal több van, mint ami elsőre látszik, és könnyen lehet, hogy - bár az orrunk előtt volt - lemaradtunk az igazi lényegről.

Rengeteg filmes teória létezik, vannak jobbak, vannak rosszabbak, de az biztos, hogy mindegyik elgondolkodtat és teljesen új megvilágításba hozza az egész filmet. Összeszedtük a legelborultabb, legkegyetlenebb, legvadabb elméleteket a filmvilágból, amiktől garantáltan leesik az állad.

Grease - Sandy végig halott volt

A Grease az a musical, amit még azok is szeretnek, akik egyébként hdeglelést kapnak az egész műfajtól, és generációk tudják fejből a dalok szövegeit. A Summer Nights című dalban azonban van egy rész, ami komoly mögöttes tartalmat sugall: "Felém úszott, begörcsölt a lába. / Felém futott, lefröcskölte a ruhámat. / Megmentettem az életét, majdnem megfulladt." De őszintén, tudjuk, hogy valóban így történt-e?

Egy teória szerint Sandy-t nem sikerült megmenteni Danny-nek, és belefulladt a vízbe. A film pedig valójában a Sandy haláltusája közbeni hallucinációkat mutatja meg. A film legvégén, amikor a két főszereplő elrepül az autóval, az Sandy halálának pillanatát szimbolizálja.

Minden6ó - Morgan Freeman igazából a Sátán

A Minden6ó koncepciója fantasztikus volt. Mi lenne akkor, ha Isten mindenki minden kívánságát teljesítené? Egyértelműen katasztrófa. Pontosan emiatt sok rajongó úgy véli, Morgan Freeman nem is az Isten volt, hiszen ennyi feladatot és felelősséget csak maga az ördög adna egy halandó kezébe. És nem mintha muszáj lett volna őszintének lennie azzal kapcsolatban, hogy ki is ő valójában.

Minden6ó. A Sátán? Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Spyglass Entertainment / Universal Pictures/Spyglass Entertainment / Univers

Harry Potter - A Dursley család egy horcrux miatt volt annyira rosszindulatú

A Dursley család egyértelműen pokollá tette a kis Harry életét. Ők voltak a világ megmuglibb muglijai, akik rettenetesen bántak Harryvel, és minden adandó alkalmat megragadtak, hogy megkeserítsék az életét.

A 7. filmben, amikor Ronnál sokáig van az egyik horcrux, egy idő után teljesen kifordul magából, és a filmsorozat végére kiderül, hogy Harry maga is horcrux. Így sokan úgy gondolják, hogy a Dursley család csak azért volt annyira kegyetlen Harryvel, mert őket is hosszú éveken keresztül folyamatosan befolyásolta a sötét, mágikus erő.

Titanic - Jack csupán Rose agyának szüleménye volt

A Titanicot lehet imádni, lehet utálni, egy azonban biztos: megkerülni képtelenség. A film rajongói vagy a hajó látványos elsüllyedése miatt nézik újra és újra a filmet, vagy pedig az ikonikus szerelmi szál miatt. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy Jack és Rose szerelme sosem történt meg, még a filmbéli fikciós világban sem. Néhány rajongó úgy gondolja, hogy az alsóbb osztályhoz tartozó Jack pusztán Rose fantáziájának szüleménye volt. A film elején ugyanis kiderül, hogy Rose úgy érzi, csapdába esett a saját életében, és képtelen kitörni onnan. Jack pedig segít neki mentálisan kitörni ebből az életből. Ráadásul, mint tudjuk, Jackről semmilyen dokumentum nem maradt fenn a filmben, ami bizonyítaná, hogy valaha létezett.

A Titanic híres szerelmi jelenete. Leonardo DiCaprio és Kate Winslet. Forrás: InterCom

Mary Poppins és Pennywise ugyanaz a faj

Bár elsőre nem sok közöset lehet felfedezni a két karakterben, de az igazán szemfülesek mégis képesek voltak párhuzamot vonni köztük. Mindkét karakter a gyerekekre összpontosít, és mindketten képesek befolyásolni a képzelőerejüket. Ugye így már van értelme? A két karakter közti különbség az, hogy Mary Poppins jóra, Pennywise pedig rosszra használja képességeit. De a képességeik minden bizonnyal azonosak. Lehet, hogy ugyanarról a bolygóról származnak?

Alkonyat - Bella csak álmodta a vámpírokat

Emlékszel arra, amikor az Alkonyat elején Bellát majdnem elüti az autó, de Edward megmenti a tragédiától? A teória egyszerű: Bella valójában balesetet szenvedett, ami miatt kómába került, ettől kezdve pedig az egész vámpíros történet csak egy kóma alatti álom. Így azért reálisabb a történet, nem igaz?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.