Hat év után végre megállapodott Prince családja: így oszlik meg a 156 millió dolláros hagyaték

Forrás: AFP/Bertrand Guay -
Prince örökösödés hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatéves jogi vita után megállapodott Prince családja az énekes 156 millió dolláros hagyatékáról - jelentette be kedden a The Guardian című brit lap tudósítása szerint a Primary Wave lemezkiadó vállalat szóvivője.

Az amerikai popsztár 2016-ban, ötvenhét éves korában halt meg fentanil-túladagolásban. Azóta dollár-tízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért.

A hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb - és családjaik - között.

Prince 2011-ben Forrás: AFP/Bertrand Guay

Három örökös ugyanis eladta a hagyaték rájuk eső részét a Primary Wave cégnek, amely tavaly augusztusban vásárolta meg Price számos dalának a jogait. A másik három örökös megtartotta a rájuk jutó részt, amelyek kezelője továbbra is Prince jogi tanácsadója, L. Londell McMillan és Charles Spicer lesz.

Az Internal Revenue Service, valamint a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust januárban állapította meg a hagyaték értékét, és a megállapított összeget az örökösök is elfogadták.
A Billboard magazin rendelkezésére bocsátott közleményben a Primary Wave szóvivője "hatalmas örömét" fejezte ki, amiért véglegesen lezárult a Prince-örökségről folyó per.

Az örökösök korábban pereltek a zenész halála miatt, mondván, hogy megelőzhették volna a popsztár 2016. áprilisi halálát, ha gyógyszer-túladagolását helyesen diagnosztizálják és kezelik napokkal a halála előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.