Közel 50 éve tartja a karját a levegőben ez az indiai férfi: komoly célja van

levegő Amar Bharati világbéke hinduizmus kar
Amar Bharati férfi csaknem ötven éve tartja a jobb kezét a levegőben, hogy a világbékét szorgalmazza.

Amar Bharati egy szádhu, ami a hinduizmusban azt jelenti, hogy szent személy. Közel 50 évvel ezelőtt döntötte el, hogy a világbéke jelképeként jobb kezét a magasba emeli, azóta is folyamatosan a levegőben tartja.

Guy from India hasen't put his arm down for 10 Years to honor his God
by ininterestingasfuck

Bharati 1970-ben kezdte Sivának (az egyik legfőbb isten a hinduizmusban - szerk.) szentelni az életét, hátrahagyva feleségét és három gyermekét Újdelhiben. Mindössze három évvel később, 1973-ban felemelte a karját odaadásának és „a háborúk elleni harcnak valamint a világbéke támogatásának" jelképeként - írja az Unilad.

Azonban ez eleinte nem volt könnyű a vallásos embernek, két évig kínzó fájdalom gyötörte egészen addig, amíg el nem sorvadtak az izmai. Ma már be sem tudná hajlítani a karját.

„Nem kérek sokat. Miért harcolunk egymással? Miért van közöttünk annyi gyűlölet és ellenségeskedés? Csak azt akarom, hogy mindenki, az egész világ békében éljen egymással" - mondta Bharati.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.