Így lesz csodaszép és dúsan virágzó a pünkösdi rózsád

Pentecostal,Rose,Every,Year,,This,Beautiful,Plant,Called,The,Pentecostal
Shutterstock/Copyright (c) 2017 Benedek Alpar/Shutterstock. No use without permission. - Benedek Alpar
trükk kert és balkon pünkösdi rózsa ápolás virágzás
Van megoldás arra, hogy tovább pompázzon a kertedben a pünkösdi rózsa.

A pünkösdi rózsa évelő növény, hatalmas rózsaszín, fehér, mályva vagy piros virágokat hoz és csodás illata van. Sajnos nem sokáig virágzik, hacsak nem vetünk be néhány trükköt. Nézzük melyek ezek! 


 

Adj neki trágyát!

Tavasz elején vékony rétegben érett istállótrágyát, vagy komposztot szórjunk a bokor aljába. Ezután locsoljuk meg alaposan. Túl sok trágyát ne adjunk neki, mert kiégetheti a pünkösdi rózsát!

Rengeteg hulladékot halmozunk fel magunk körül, ami már évek óta hatalmas problémát jelent világszerte. A vendéglátó egységek hulladékaitól kezdve, egészen a háztartási hulladékon át, a boltokban, gyógyszertárakban lejáró termékekig. A háztartási szemét nagy része főzési hulladék és ételmaradék, amit komposztálással megújuló forrásként lehetne felhasználni. Bővebben itt olvashatsz erről. 

pünkösdi rózsa
Apró trükkökkel meghosszabbíthatjuk a pünkösdi rózsa virágzási időszakát. 
Forrás: Pixabay-Nile


 

Távolítsd el az oldalsó rügyeket!

Ha eltávolítjuk az oldalsó rügyeket, akkor a szárvégeken nagyobb virágokat fog hozni a növény. Igaz, így több nyíló virága lesz a pünkösdi rózsának, ám ezek kisebbek leszenek.


 

Vágd le az elnyílt virágfejeket!

A leveleket viszont a virágzás után nem szabad levágni, mert így tárolja a tápanyagot a rózsánk. Ha nagyon szétterültek, akkor kössük össze őket - írja a Lakáskultúra

Ez is érdekelhet: 

Ez a dúsan virágzó, egészséges leander titka

Ez a gyönyörűen virágzó levendula titka: csak egyetlen dologra kell odafigyelni

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.