A boomerek miatt vezethették be a Z generációsok ezt tilalmat: új trend az unplugged esküvő

boomerek, z generáció unplugged esküvő
Shutterstock -
fénykép Z generáció unplugged esküvő boomer okostelefon
Egyre népszerűbb a fiatal párok körében a kütyük nélküli esküvő. Vannak, akik azt állítják, a boomerek miatt vezették be, de valójában egyéb okai is vannak.

A Z és a milleneumi generáció tagjai azt állítják, az idősebb korosztály, azaz a boomerek miatt kérik arra a násznépet az esküvőn, hogy ne használják az okostelefonjukat. Azt mondják, az oltár előtt a nagy napon telefonkamerák helyett azt szeretnék látni, hogy a szeretteik visszamosolyognak rájuk. 

A boomerek miatt vezethették be a Z generációsok ezt tilalmat: új trend az unplugged esküvő
A boomerek miatt vezethették be a Z generációsok ezt tilalmat: új trend az unplugged esküvő
Forrás: Shutterstock

A boomerek folyton fotóznak

A közhiedelemmel ellentétben azonban nem a képernyő-megszállott zoomerek teszik tönkre a szórakozást azzal, hogy feltartják a telefonjukat, mintha koncerten lennének. A boomerek fotóznak, ráadásul rossz minőségű képeket készítenek, majd feltöltik azokat a Facebookra, még mielőtt a profi fotós által készült képeket a fiatal pár megoszthatná.

Az unplugged esküvő a menő

A másik ok az, hogy bár a fiatalabb korosztály szinte hozzá van nőve a telefonjához, az intim pillanatokban csupán egymásra szeretnének összpontosítani és ezért készek saját maguk a helyszínen kívül hagyni a telefonjukat - nyilatkozta Jennifer van Son torontói fotós, aki többnyire unplugged esküvőkön dolgozik. Hozzátette, akik ezt vállalták, azok közül egyik ügyfele sem bánta meg a döntést.

Mi az a unplugged esküvő?

Az unplugged esküvő olyan szertartás, amelyben a pár arra kéri a vendégeket, hogy a ceremónia helyszínén kívül helyezzék el a mobiltelefonokat, fényképezőgépeket és minden egyéb elektronikus eszközt, és legyenek jelen legyenek a pillanatban.

A fentiek mellett az unpluged esküvő mellett szól az is, hogy ha nincs a vendégeknél a telefonjuk, esélyük sincs arra, hogy a szertartáson vagy a lakodalomban a hírfolyamukat pörgesség, így egészen biztos, hogy nem csak testben, hanem lélekben is jelen vannak. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.