Légiutas-kísérő árulta el: így nem lesz rémálom a repülőutad

Shutterstock/Prostock-studio -
stewardess légiutas kísérő tippek-tanácsok repülés
Szeretnéd elkerülni az utazás stresszes pillanatait? Csomagolási és repülési tippek a légiutas-kísérő ajánlásával, amivel könnyebbé teheted a repülős utazásod

Légiutas-kísérő árulta el legjobb csomagolási praktikáikat, hogy könnyebbé tegyék az utazásodat. Ezek a csomagolási és repülési tippek a segítségedre lesznek, hogy hogyan pakolhatsz okosan és hatékonyan a következő repülős utazásodra!

A bőröndrendezők és a kompressziós táskák használatát a légiutas-kísérő is ajánlja
A bőröndrendezők és a kompressziós táskák használatát a légiutas-kísérő is ajánlja
 Forrás: Shutterstock

A légiutas-kísérő csomagolási tippjei 

1. Szerezz be egy bőröndrendező pakkot

A bőröndrendezők és a kompressziós táskák használata a csomagolás során nem csak egy felkapott tiktok trend. Ezek a kiegészítők tényleg nagyon hasznosak, és maguk a légiutas-kísérők is ajánlják őket. "A kompressziós zsákok lehetővé teszik, hogy többet pakolj, és kevesebb helyet foglalj el. Lehetővé teszi, hogy három hétre elegendő ruhát tudjak elpakolni egy kézipoggyászban!" - mondta Liz, a @Wanderlizst néven ismert légiutas-kísérő. "Én mindig használok bőröndrendezőket" - mondta Serena Chew légiutas-kísérő. "Segítenek rendben tartani a dolgokat, és így több holmit el tudok csomagolni!" 

Chew a rendezők használata mellett még azt is ajánlja, hogy a ruhákat tekerjük fel és úgy helyezzük el a poggyászunkba, ezzel is maximalizálhatjuk a rendelkezésünkre álló helyet.

2. Szerezz be egy vízálló piperetáskát

Képzeld el, hogy megérkezel végre az úti célodhoz, készen állsz a pihenésre és a környék felfedezésére. Azonban a bőröndödet felnyitva egy titokzatos folyadékot találsz a ruháidon. Asimina Plessia, VIP légiutas-kísérő és tartalomgyártó vízálló piperetáskát ajánl, hogy elkerüld a folyékony piperecuccok kiszivárgását. Liz hasonlóképpen cipzárral zárható tasakokat használ a repülőgépen engedélyezett folyadékok számára, amelyek tisztán tartják a holmikat, ha a magasságkülönbség miatt esetleg szivárogni kezdenének.

3. Az értéktárgyaidat inkább a kézipoggyászodba csomagold

Ha már átélted, hogy a bőröndöd elveszett repülőút közben, akkor tudod, mennyire frusztráló lehet. Plessia és Chew szerint érdemes az értéktárgyakat mindig a kézipoggyászban tartani, ideértve az ékszereket, személyes iratokat és pénzt is. Jó ötlet egy váltóruhát is elcsomagolni a kézipoggyászba, arra az esetre, ha a bőrönd késne vagy elveszne.

4. Mindig csomagoljon egy plusz kabátot a kézipoggyászodba

A repülés során hasznos lehet egy nagyon könnyű, de meleg kabát csomagolása annak érdekében, hogy megvédd magát a repülőgép hideg levegőjétől. Emellett a célállomáson is használhatod, attól függően, milyen az időjárás. 

Az ultrakönnyű dzsekik különösen praktikusak, mivel könnyen összehajthatók kis tasakjukba, és ideálisak réteges öltözködéshez is.

5. Viselj kompressziós zoknit a repülés alatt 

Ha hajlamos vagy rá, hogy a repülőút során lábad megduzzadjon, bedagadjon, Liz azt javasolta, hogy szerezz be egy pár kompressziós zoknit vagy harisnyát. A duzzanat csökkentése mellett segítenek elkerülni a vérrögök kialakulásának kockázatát is a repülés során. Mindenképpen hasznos, különösen, ha 5 óránál hosszabb repülőútra készülsz, ahol valószínűleg keveset fogsz mozogni, és ezáltal a lábaid vérellátása csökkentett. Chew azt javasolja, hogy válassz folyosó melletti ülést, így könnyebben felállhatsz és mozoghatsz a repülés alatt, illetve az érkezés után "20-30 percig fektesd fel a lábaidat egy falra, hogy ezzel segítsd a nyirokfolyadék keringését.”

6. A cipőidet külön csomagold be

"Tedd a cipődet egy zsákba, vagy csak egy műanyag zacskóba, hogy megakadályozd, hogy összepiszkítsa a többi holmidat" - mondta Liz.

7. Vigyél az útra magaddal szemmaszkot és füldugót

Attól függően, hogy hová repülsz - és az induló várostól való időeltolódástól függően - lehet, hogy szeretnél majd aludni a gépen. Plessia elmondta, hogy soha nem utazik szemmaszk és füldugó nélkül, Liz pedig kifejezetten ajánlja a zajszűrő fejhallgatót, hogy kizárja a zajokat a nyugodt pihenés érdekében.

8. Repülés közben is használj napvédőt! 

A repülés során az UVA sugarak erősebben hatnak, ezért elengedhetetlen napvédőt használni még a repülőgépre szállás előtt is.Ha éjszaka utazol, természetesen nincs szükség napvédőre. Chew továbbá azt javasolja, hogy erős napfény esetén tartsd lehúzva az ablakon lévő árnyékolót. 

Végül ne feledkezz meg arról, hogy a kedvesség hosszú utat tud megtenni. „A légiutaskísérők nem kapnak fizetést a beszállási folyamat során, így a kedvesség hatalmas segítség tud lenni — tudjuk, hogy a repülés néha nagyon frusztráló tud lenni, de mi ott vagyunk, hogy segítsünk, amikor az légitársaság bármilyen kellemetlenséget okozott.” - mondta Chew.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.