Gájer Bálint: "Magamat menedzselem - és ez kissé feledékennyé tesz"

Voice Life.hu Csajfeszt szerelem Ötvös Brigitta Gájer Bálint
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár pályája már jóval korábban, az ütőhangszeres tanulmányokkal és a zenei szakközépiskolával elkezdődött, igazán ismertté a TV2 műsorában, a Voice-ban vált. Férfias megjelenését és gyönyörű hangját egyaránt csodáltuk - a szavazatok egészen a második helyezésig repítették. Az idei évet valószínűleg piros színnel jegyzi, mert idén jelenik meg első önálló nagylemeze, miközben rengeteg fellépésre hívják szólóban és együttesével, a Group’N’Swing  zenekarral is. Június 1-jén fellép a Life.hu Csajfeszten. Kultúrcsemege Gájer Bálinttal.

"Szia, Judit" - szól a telefonba és én máris meg vagyok főzve. Egyrészt, mert a beszédhangja is gyönyörű, másrészt, mert elmentette a telefonszámomat - ez ismert embernél, előadóművésznél igen figyelmes gesztus!

A beszélgetésünk előtt megnézegettem a rajongói oldaladat, és feltűnt, mennyire szeretnek. "Neked minden dal jól áll", írta kommentben valaki. Aztán láttam azt is, hogy tévéműsorok vendége vagy és koncertelőzetesek is akadnak jócskán... Bejön neked ez az év?

Hála istennek, beindult! A klubélet is felpörgött rendesen. Van két műsorom az Orfeumban (Bublé & More és a Swing Palace), amit nyáron a Gundel étteremben is megnézhet a közönség és a Group'N'Swing zenekarral is fellépek havonta egyszer a New Orleans Clubban. Június 13-án a West Side Story Dance Show-ban fogok elénekelni néhány dalt a RaM Colosseumban. Egy, a lemezemre készült saját dalt is előadok majd, amit a Budapest Jazz Orchestrával vettünk fel. Július 11-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lépek fel a Budapest Symphony Orchestrával és egy augusztusi nagykoncertről is tárgyalunk, ahol ismert hazai előadókkal és egy 12 tagú zenekarral lépünk színpadra. És hát persze fellépek a Life.hu Csajfeszten is, úgyhogy remélem, hamarosan ott is találkozhatok a Life.hu olvasóival! Sok szép feladat vár rám idén nyáron. Szeptemberben pedig megjelenik az első önálló nagylemezem, annak is vannak jócskán intézendő ügyei, amit többnyire magam végzek el.

Gájer Bálint a Csajfeszten

Gájer Bálint koncertjét június 1-jén, vasárnap 18.30-kor láthatod a Life.hu Csajfeszten, a B the First (17.30) után.

Nem fárasztó ez így együtt? Egyáltalán: hogy fér meg benned a művész és a menedzser?

Már gyerekkoromban is szerettem, ha magam intézhetem a dolgaim. Ami pedig a mostani fellépéseket és sajtómegjelenéseket illeti, nekem úgyis ott kell lennem minden eseményen, úgyis nekem kell nyilatkoznom. Egyszerűbb, ha én veszem fel a telefont és beszélek le mindent a szervezőkkel, újságírókkal. Így pontosan tudom, hová kell mennem, milyen eseményen fogok fellépni, így könnyebben tudom igazítani a fellépésen elhangzó dalokat a közönséghez. Magam intézem a rajongói oldalam is a Facebookon, hogy közvetlen kapcsolatom legyen a zenémet kedvelőkkel is. Minél több kézen keresztül megy a szervezés, annál nagyobb esélye van, hogy elvesznek az információk félúton. Szívesen dolgozom azért, hogy több fellépésem legyen. Nem tudok otthon ülni és várni, hogy megcsörrenjen a telefonom. Hát elintézek mindent magam. Szeretem én irányítani az életem, így viszont csak magamnak köszönhetem a sikert, de a kudarcot is. Közvetlen vagyok és megbízható - és ezért szeretnek velem dolgozni a kollégák. Aztán persze lehet, hogy eljön az idő, amikor nem bírom egyedül intézni a dolgaimat, de most még bírom - vagy nem vettem még észre, hogy már kevés vagyok a feladatokhoz egyedül (nevet).

Forrás: Gájer Bálint

Nekem ez két dolgot sugall: önbizalmat és bizalomhiányt. Vajon melyik motivál inkább?

Talán mindkettőből van bennem egy kicsi. Visszatérve arra a kérdésedre, hogyan fér meg bennem a művész és a menedzser: én sosem voltam befordulós, kimondottan művész típus, viszont szeretem én irányítani az életem. Évekig bulizenekarokban énekeltem, karaoke műsorvezetőként is dolgoztam a 13 év alatt, amióta énekes vagyok. Két évig a Group'N'Swing zenekarom szervezését is én csináltam. Sok mindent láttam, tapasztaltam az évek során. Kialakult egy működő kapcsolatrendszer a szervezőkkel, akikkel már dolgoztam együtt. Lehet, hogy nem a legjobb taktika, de én nem hívom fel a szervezőket, hogy szeretnék fellépni valamelyik rendezvényükön. Amikor felkérnek, igyekszem maximális odafigyeléssel jól elvégezni a rám bízott feladatot, hogy legközelebb is az én nevem jusson először eszükbe, ha előadót keresnek. Szeretem a kezemben tartani a szálakat. Nevezhetjük önbizalomnak - abban biztos lehetek, hogy magamra mindig számíthatok.

Ez máris két karrier…

Igen, néha el is gondolkodom azon, hogy a tapasztalataimra építve másoknak is szívesen segítenék. Majd ha kevesebb lesz a fellépésem, lehet, hogy errefelé teljesítem ki önmagam.

Az a megbízhatóság, ami a munkádat jellemzi, vajon a párkapcsolatodnak is alapvető jellemzője?

Igen, az. Nagyon szerelmes vagyok - mégis, éppen a munkám miatt kicsit szétszórt, szerencsére Brigi nagyon türelmes velem, hiszen tudja, mennyi feladattal kell megbirkóznom nap mint nap. Decemberben összeköltöztünk Brigivel (Ötvös Brigitta szépségkirálynő, a Miss International Hungary 2013 győztese, aki a tokiói világdöntőn negyedik helyezést ért el - a szerk.), így ha nem is tudunk éppen közös programot csinálni, este és reggel együtt lehetünk. Gyakran ott van velem a fellépéseimen. Ő nemcsak a párom, a legjobb barátom is. Nagyon feltölt ez a kapcsolat.

Forrás: Gájer Bálint

Úgyhogy akár már komolyabbra is fordítanád? Netán hamarosan eljegyzed?

34 éves vagyok, és lassan ideje a családalapításnak is, de talán még neki kicsit korai lenne. Büszke vagyok rá, mert a szépségversenyek mellett tanul is. Mi ketten most az összecsiszolódásnál tartunk, és élvezzük egymás társaságát. Szerencsére nagyon házias, többször előfordult, hogy meleg vacsorával várt haza… imádom!

A Kultúrcsemege egy rendhagyó programajánló, ahol szakmabeliek ajánlják kedvenceiket.

Az egyik kedvencem Robbie Williams. Voltam a koncertjén is, megvan a legújabb Swing Both Ways című lemeze – mindenkinek ajánlatom, aki könnyed swingre és minőségi szórakoztatásra vágyik. És hamarosan Magyarországra jön Michael Bublé is, az ő koncertjére, ha tudtok, ugyancsak menjetek el! Ők ketten a swinget ötvözik az igényes popzenével és ez az elegy nagyon kedves nekem. Ha a programajánlót tágabban értelmezzük, akkor a harmadik ajánlatom a sport – most kezdtem el komolyabban futni –, az is csodálatos kikapcsolódás. Nemrég volt a Telekom Vivicittá, ahol Brigivel lefutottuk a 10 kilométeres távot. Ezt egyébként az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagyköveteként tettem, idén választottak meg. Pénzt gyűjtünk, többek között az ott nevelkedő gyerekek zenei tanulmányaira. Karácsonykor már ott voltam a közös programokon, énekeltem a gyerekeknek és mézeskalácsot sütöttünk. Nagyszerű élmény volt!

Miért regisztrálj a Life.hu Csajfesztre?

- A karszalagért, amivel kedvezményesen vásárolhatsz a Life.hu Csajfeszt partnerüzleteiben és 20%-os kedvezménnyel mozizhatsz a Corvin Moziban a fesztivál ideje alatt.
- Hogy részt vehess a sorsoláson, ahol értékes nyeremények várnak rád!
- A regisztrált látogatók 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a fesztiválra a MÁV-START Zrt. jóvoltából.
- Így tudnak levelezni veled, a nyertesek is e-mailben kapnak értesítést.
- És mert csak 23 másodpercet vesz igénybe. Tényleg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.