Hihetetlen! Így festettek az első Barbie babák

2015.11.15. 12:49

Egy kislány szobájából sem hiányozhatnak a kultikus Barbie babák, melyek első darabjai 1959-ben kerültek piacra. A játék azota is nagy népszerűségnek örvend, Barbie azonban a történelem során jelentős átalakuláson ment keresztül. Most megmutatjuk, hogy néztek ki az első babák!

Az első Barbie babát 1959-ben dobta piacra a Mattel Inc., és attól kezdve kislányok milliói vágytak arra, hogy az ő szobájukban is megtalálható legyen egy-egy baba. Barbie már a kezdetektől megosztó volt: sokan kifogásolták, hogy aránytalan méreteivel téves testképet sugároz a lányok felé, mások pedig azt nehezményezték, hogy a köré épített fiktív életmód irreális elvárásokat támaszt a gyerekekben. Egy biztos: a Barbie baba túlélte az idők viharát, külseje kicsit megváltozott ugyan, de még mindig az egyik legkedveltebb játékok egyike. Most pedig megmutatjuk, hogy változott az első Barbie babák kinézete:

Forrás: Tenaflyviper

 A baba teljes evolúcióját ide kattintva nézheted meg.

Ejha! Jön a menstruáló Barbie baba
A pattanásos és narancsbőrös baba után most egy újabb elképesztő játék kerül a boltok polcaira, mellyel a gyártók a kislányoknak szeretnének segíteni. Olvasd el a Life.hu cikkét!

 

BarbiejátéktörténelemBarbie baba