A Dal 2022: ők állnak ma este az utolsó válogatón színpadra

Forrás: MTVA / Sárosi Zoltán -
Mező Misi A Dal 2022 Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma van A Dal 2022 negyedik, utolsó válogatója, a Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban ismét tíz produkció látható. A közmédia dalválasztója megújult zsűrivel (tagja Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi), valamint élő zenével várja a nézőket. Az idei műsorban negyven előadó versenyez Az Év Dala 2022 címért. Ismét a magyar zenéké a főszerep, a zsűri pedig újra a közönséggel együtt keresi Magyarország slágerét.

A szombati negyedik válogatóban Detti (dalának címe: Mihez Kezdjek), Ekanem (Hideg szél), a Ketch feat. Pink Edvárd (Börtön), a Kontraszt (Éberálom), a MattSet (Most vagy soha), a Napfonat (Mint a zápor), Palágyi Ildikó (Pillangó), a Stage Dives (Bipoláris egyensúly), a Swing á la Django feat. Koszika (Utazás), valamint a SwingGirls feat. Niko (Nagy a szívem) lép színpadra. Az extra produkcióban Ferenczi György zsűritag lánya, Ferenczi Bora, valamint az 1-ső Pesti Rackák társaságában zenél.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők. Március 12-én derül ki, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

Forrás: MTVA / Sárosi Zoltán

A nyertes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Az első válogató továbbjutóit ITT, a másodikét ITT, a harmadikét pedig ITT olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.