elítélés Gáspár Győző showműsor adócsalás bíróság felfüggesztett börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elítélte a salgótarjáni bíróság az RTL Klub egykori sztárját: 1 év 8 hónap börtönt kapott Győzike, de három évre felfüggesztve. Feleségét, Beát szintén felfüggesztett börtönre ítélték, 1 év 6 hónapot kapott, három évre felfüggesztve.

Az eredeti vádakat is enyhítette a bíróság a Blikk információi szerint: a bűnszövetségben és jelentős értékben elkövetett többrendbeli adócsalás helyett Győzikét kétrendbeli adóbevételt jelentősen csökkentő adócsalás bűntette és annak bűnsegédlete, valamint kisebb csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás miatt ítélték el. Bea asszonyt ugyanezen bűncselekményekben, a menedzserüket pedig csak bűnsegédlet és magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a bíróság.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

A vádiratban több mint 22 milliós adócsalással a vádlottak padjára került házaspár és a bűnsegédjük hétfőn a havazás ellenére időben érkezett az ítélethirdetésre. Gáspár Győző komoly üzletember benyomását keltve aktatáskával, elegáns öltönyben foglalt helyet a vádlottak padján. Érdemi vallomás helyett - amit egyébként eddig sem tett - élettörténetét mesélte el az utolsó szó jogán. Közben kioktatta az ügyészt, majd szívhez szólóan megkérte a bírónőt, hogy ne Győzikét ítélje el, hanem Gáspár Győzőt, a kétgyermekes családapát, akinek a mai naptól új időszámítás kezdődik: boldogan akar élni.

"Inkább maradtam volna hentes, ha ezt tudom, nem akarok híres lenni" - mondta ártatlanságát hangsúlyozva és a vádbeli bűncselekményeket tagadva Győzike. "Én vagyok Gáspár Győző, egy országnak példát kell mutatnom. Ha egy ilyen származású ember elvesz valamit, az kétszer annyinak számít" - mondta, hosszasan sorolva nehéz fiatalkorának és életének egyéb történéseit. Azt is állította, hogy ügye sajtóvisszhangja miatt esett el egy filmszereptől, így nem jutott pénzhez, amiből törleszthetett volna az adóhivatalnak.

Ezek után 13 év munkájáról beszélt Győzike, arról, hogy milyen keményen dolgozott, hogy valamit létrehozhasson. Győzike valóságos show-t produkálva, elkomorodva mondta el, milyen nehéz lesz felállni neki innen. Célzott arra is, hogy feltehetőleg származása miatt lehetett elfogult vele szemben a vádhatóság és a szakértő. Majd hangsúlyozta jótékonykodásait, és sorolta a show - számlával soha sem igazolt - költségeit.

A showman hangsúlyozta, hogy a sajtó igyekezett őt rossz színben feltüntetni, tönkretették az álmait, a gyerekeinek pedig az életét. Hosszasan ecsetelte, miként támadta meg egy 50 éves férfi, és hogy a gyerekeket milyen inzultusok érik az iskolában.

Felesége, Balla Bea, akit több mint 10 millió forintos adócsalással és bűnsegédlettel vádolnak, határozottan, de kapkodva papírból olvasta föl mondandóját. "Megpróbálok tömörebb lenni, az egész ügy alatt semmilyen vallomást nem tettem, de Attila, a menedzser nélkül a műsorok nem jöhettek volna létre, a média befolyásolja ellenünk a közvéleményt és a bíróságot is. Az ügyész súlyosbításnak értékelte, hogy luxusban élünk, de ez a műsor koncepciója volt, minden a férjem akarata szerint történt. Nem érzem magam bűnösnek, nem követtem el bűncselekményt" - mondta Bea.

Menedzserük, B. Attila, csak annyit mondott, hogy nem érzi magát bűnösnek.

Forrás: Blikk.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.