Geszti: "Dóra és Tünde kapcsolata hullámzó volt"

interjú Danics Dóra döntő Krasznai Tünde X-Faktor 2013 Geszti Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs könnyű hétvégéje Geszti Péternek. Krasznai Tünde és Danics Dóra mentora bár kimondhatatlanul boldog, hogy lányait az X-Faktor legjobb három előadója között láthatja, nem tagadja, nagyon húzós időszak van mögötte. Most, a véghajrában a két énekesnőnek talán még nagyobb szüksége van rá, mint eddig: szakmailag, emberileg egyaránt. A Life.hu-n minden az X-Faktorról szól - exkluzív interjút készítettünk a mentorral.

Öltözőjében, Tünde és Dóra próbája között beszélgettünk Geszti Péterrel. Az X-Faktor legrutinosabb mentora nem tagadta, így, a verseny végére ő is elfáradt. Ám - tette hozzá - kellemes fáradtság ez, ugyanis a kezdetektől biztos abban, hogy a két lány meghálálja a törődést és a figyelmet, mindkettőjüket ízig-vérig különleges művésznek tartja.

Még több fotóért kattints IDE! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Két eltérő karakter, ráadásul más-más szociokulturális közegből jöttek. Tünde maga az ösztönösség, Dóra a tudatosság, mindketten hiperérzékenyek. Imádom őket, mindkettőt másért, mindketten megérdemelnék a győzelmet. Dóra tavaly óta erre készül, ambíciózus, okos, jól kommunikál, pontosan tudja, mit akar, Tünde a vad ösztönösség nagy lelki kanyarokkal. Neki az eredménytől függetlenül nagyon kell majd figyelni arra, hogy jól gazdálkodjon az energiáival, az idővel. Dóra gyorsabban tanul, nagyon tud készülni, rá mindig lehet számítani, Tündénél minden mélyre megy, bármi könnyen megsebzi, olyankor nehezebben koncentrál" - jellemezte a lányokat az a férfi, aki az utóbbi időben talán a legjelentősebb szerepet töltötte be az életükben.

Krasznai Tünde és Danics Dóra Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

"Egyformán szurkolok mindkettőjüknek. Dórának és Tündének is szüksége van arra, hogy egy jó menedzsment mögéjük álljon, persze a nyeremény is jól jönne mindkettőjüknek" - tette hozzá Geszti. "Dóra művészcsaládból származik, ez mindenképp rutinosabbá teszi, Tünde pedig korábban hozott néhány rossz döntést. Szerencsére a nézők nagyrésze már túllépett a múltján, azzal persze tisztában vagyunk, hogy van, aki felhánytorgatja neki. Biztos vagyok benne, hogy a lelke mélyén élete végéig hordozza ezt a történetet, de az ezért kapott kritikák miatt még nem láttam kiborulni. Inkább az bántja, ha úgy érzi, a stábból nem kedveli valaki, az nagyon fáj neki. Az éneklés a mindene, nagyon boldog, hogy most itt lehet" - mesélte a mentor.

Geszti Pétert a két lány viszonyáról is kérdeztük. "Dóra és Tünde kapcsolata nagyon hullámzó volt. Hol összeborultak, hol pedig morózusabbak voltak egymással. Barátok, vetélytársak egyszerre, nekem pedig nagyon kellett ügyelnem arra, hogy egyformán figyeljek rájuk. Erre érzékenyek voltak" - mondta mosolyogva Péter, aki arról is beszélt, hogy a sok-sok felemelő pillanat közül melyekre emlékszik majd vissza leginkább. "Dóra múlt heti dala, az Egyszer csodás volt, de ugyanennyire lenyűgöző volt Tündétől a Popzene. A magyar underground az Európa Kiadóból nőtt ki, nem lehet megkerülni, és úgy gondoltam, Menyhárt Jenő zseniális szerzeménye nagyon passzol Tünde soulos-bluesos hangjához. Ezzel a dallal kicsit szándékosan újrapozicionáltuk Tündét, megmutattuk, hogy ilyet is tud, persze mellette volt egy mainstream dala is, ez így volt kerek" - vélekedett Geszti. "Egyébként nem igaz, hogy az X-Faktor nem vevő az underground zenére, inkább - úgy érzem - az underground nem nyitott ránk" - tette hozzá.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy Geszti Péter miként élte meg Bozsek Márk hetekkel ezelőtti döntését. "Amit akkor mondtam, most is fenntartom, ha tovább versenyez, ma a legjobb három között lenne. De a mi lett volna már mindegy, nyomasztotta a versenyhelyzet, így látta jónak. Azt soha nem éreztem, hogy engem hagyott cserben, inkább azt, hogy saját magát, és elképzelhető, hogy meg fogja bánni a döntését. Én ma sem bánom, hogy vele indultam neki az élő show-knak” - szögezte le Geszti Péter.
Bozsek Márkkal készült interjúnkat ITT olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.