fashion week kiegészítő divattipp karkötő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Coco Chanel óta a bizsu nem ment ki a divatból - manapság a karkötők örvendenek a hatalmas népszerűségnek. Megmutatjuk a legdivatosabb darabokat, és tippeket adunk, hogy mivel párosítsd.

A '20-as évek előtt inkább csak nemesfémből készült ékszerek léteztek, így a cicomázás kizárólag a gazdagabbak kiváltsága volt. Aztán jött Coco Chanel, és mint annyi mást, ezt is megváltoztatta. Fittyet hányva mindenre bizsukat, azaz nem nemesfémből készült ékszereket kezdett magára halmozni. A bizsuk viselése idén is divat, főleg a karkötők esetében. De milyen stílusok közül választhatunk karpereceket? És melyiket melyikkel érdemes párosítani? Erre adunk most ötleteket!

Aranyláz

Aki nem szeretne több karkötőt egyszerre viselni, annak sem kell lemondania arról, hogy öltözékének karakteres kulcsdarabja ez az ékszer legyen. Idén nagyon népszerűek a hatalmas, fényes arany darabok, ezekkel is garantáltan minden szem a csuklónkra szegeződik majd. Érdemes ezek esetében szem előtt tartani, hogy a ruhánk visszafogott legyen. Egy kis feketét tökéletesen megfűszerez egy ilyen arany csoda, de egy harsány öltözéket csak közönségessé tesz.


1. Bershka 1.995 forint, 2. New Yorker 1.790 forint, 3. Bershka 1.995 forint
4. Anna Dello Russo H&M 8.990 forint, 5. Bershka 2.995 forint

Mint a rocksztárok

A fém, a szegecsek és a bőr korábban a rocksztárok kellékeinek számítottak. Így volt ez egészen addig, amíg például Kate Lanphear, az amerikai Elle divatszerkesztője el nem kezdte viselni ezeket. A fast fashion márkák kínálatában több ebbe a stílusba tartozó ékszert is találunk. Választhatunk visszafogottabb ezüst vagy akár feltűnő neonnal és ezüsttel készült karkötőt is. Ezek jól párosíthatóak fonott vagy éppen görcsölt technikával készült darabokkal.


1. Bershka 1.995 forint, 2. Bershka 2.995 forint, 3. Zara 4.995 forint
4. H&M 1.790 forint, 5. Bershka 2.995 forint

Csajos romantika

A nőies vonal rajongói is találhatnak nekik tetsző karkötőket. Számos csipkés, rózsás, virágos és púderszínű darab kelleti magát az üzletekben. Aki nem biztos magában, nem tudja, melyik karkötőt melyikkel érdemes párosítani, és nem akar mellélőni, az vásárolhat ma már szettben is karpereceket. És még egy jó tanács: a csuklónk dekorálásakor ne feledkezzünk meg a karóráról sem.


1. Asos 16,94 euró, 2. Zara 6595 forint, 3. Zara 6.595 forint
4. Asos 25,41 euró, 5. Doridea 15.600 forint, 6. Asos 18,35 euró

Jó bőrök

Ha egy minimalista, ugyanakkor figyelemfelkeltő darabba szeretnénk befektetni, akkor a bőrből készült karkötők között keresgéljünk. Itthon több tervező is kínál egyedi darabokat. Ha széles fazont választunk, akkor ne viseljünk mást, viszont ha egy többször körbetekerhető szíjra voksolunk, akkor nyugodtan vegyünk még fel például gyöngyből fűzött karkötőket.


1. Sarolt 15.200 forint, 2. New Yorker 2.390 forint, 3. Doridea 14.600 forint
4. New Yorker 1.490 forint

A legstílusosabb first ladykhttp://www.life.hu/legytrendi/20121122-a-legstilusosabb-legjobban-oltozott-first-ladyk.htmlA nő, aki férfimodellként dolgozikhttp://www.life.hu/legytrendi/20121122-casey-legler-a-no-aki-ferfimodellkent-dolgozik.htmlEzt viseld ágybabújás előtthttp://www.life.hu/legytrendi/20121121-ezeket-a-fehernemuket-viseld-agybabujas-elott-bugyi-melltarto-csipke.htmlÁtalakítunk! Meglepetést okozott családjának Bettinahttp://www.life.hu/legytrendi/20121119-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.