a nap cikke házasság Olaszország utazás Justin Timberlake romantika szórakozás program Jessica Biel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Adriai-tenger csendes partvidékei, a varázslatos tájak, a dús olajfaligetek, a páratlan olasz konyha és a luxus üdülőhelyek miatt Dél-Olaszország maga a földi paradicsom. Fasano és környéke a hollywoodi sztárpár esküvője óta felkerült a világtérképre, és ha tökéletes helyszínt keresel egy kivételes alkalomra, vagy egyszerűen csak áldoznál a romantika oltárán, eredj az A-listás hírességek nyomába!  

Bódító élmények szemnek és szájnak

Séta kéz a kézben a homokos tengerparton, felejthetetlen naplemente túra a kis kikötőknél, andalgás a kusza utcácskákon, meghitt vacsorák a tengerparti tavernákban - a képeslapokon látott idillikus hangulatot, amiről eddig csak ábrándoztál, most életre keltheted egy dél-olaszországi romantikus hétvégén. Puglia turisztikai szempontból még mindig viszonylag felfedezetlen, mely nyugodt életmódjának és minden évszakban kellemes éghajlatának köszönhetően tökéletes hely a kikapcsolódásra, a lazításra és a szabadidő kellemes eltöltésére. A régió világszerte híres hatalmas gömb alakú zöld olajbogyójáról és fehérboráról, melyből itt többet termelnek, mint bármely más olasz tartományban, így Pugliát nem véletlenül nevezik Európa borospincéjének. Ha szereted az olasz tésztákat, akkor nem fogsz csalódni, mert a térségben több mint 200-féle pasta közül válogathatsz, megízlelheted a jellegzetes lapos házi kenyeret, ami nagyon hasonlít a pizzatésztára vagy a fül alakú tésztafélét, az orecchiette-t.

Thinkstock
Thinkstock

Gazdag történelmi és kulturális élet az olasz csizma csücskében

Puglia története több ezer éves, és a kulináris élvezetek mellett rengeteg izgalmas látnivalót tartogat. Mint sok más várost a régióban, Monopolit is a normannok és bizánciak uralták, ahol érdemes megtekintened V. Károly várát, elhajózhatsz a várostól pár kilométerre található Szent Stefano-apátsághoz, és megcsodálhatod a 17. században épült nemesi palotát. A közeli Alberobello ad otthont a kúpos tetejű kőépületeknek, a trulliknak, melyek az UNESCO Világörökség részei. Ostuni "Fehér Városa" egyszerűen csodálatos, és a város falai mögül páratlan kilátás nyílik a tengerre, de kihagyhatatlan program a gyönyörű természeti környezetben lévő római korban épült kikötőváros, Egnazia is. Fasano adriai partvonala többnyire érintetlen, a hosszú homokos strandok és a kristálytiszta tenger szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, ám érdemes egy délutáni sétát tenned a hangulatos városközpontban is. Locorotondo az egyik legszebb város Olaszországban, és igazán kellemes hely pár órás csavargásra és fotózásra. A helyben termelt fehérbor zamatos, enyhén habzó és nem utolsósorban olcsó, ezért érdemes pár palackkal vásárolnod belőle.

Thinkstock
Thinkstock

Ahol valóra vált Jessica Biel álma

Ha már jártál Olaszországban, és most inkább olyan helyszínt keresel, ami izgalmas, de kevésbé zsúfolt, Savelletri Di Fasano tökéles választás lehet egy romantikus kiruccanáshoz. A jellegzetes kis halászfalu jachtkikötőjével, hihetetlenül hosszú, látványos szikláival, gyümölcsöseivel és olajfaligeteivel az elragadó mesék világába kalauzol. A Timberlake-Biel házaspár október 19-én ebben a csodálatos faluban tartotta az esküvőjét, ám a helyszínt sokáig titokban tartották, és vendégeik még az utolsó pillanatban sem tudták, hogy hol fogják ünnepelni a kivételes alkalmat. A gyönyörű színésznő később azt nyilatkozta, hogy egyszerűen szerelmes az olasz ételekbe, és azt szerette volna, ha a ceremónia résztvevői is megízlelik a különleges finomságokat. A történelmi háttér és a környék érintetlen varázsa a sztárpár szívét is rabul ejtette, ezért esett választásuk a BORGO Egnazia nevű hotelkomplexumra, ami a hagyományos építészet és modern design igazi mesterműve. A szálloda luxuslakosztályai lenyűgöző hálószobákkal büszkélkedhetnek, és a privát villák citrusfákkal, jázminokkal teli kertjeiből utánozhatatlan panoráma nyílik az Adriai-tengerre. Jessica Biel egy fantasztikus Giambattista Valli esküvői ruhában vonult az oltár elé, ami a romantikát és a szerelmet jelképezte, és a színésznő minden bizonnyal úgy érezte magát, mint egy mesebeli menyasszony.

Sztárok, akik botrányosan néznek ki! Nézd meg, hogyan tették nevetségessé magukat a hírességek!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.