Disney-hercegnők újragondolva

Forrás: lettherebedoodles.tumblr.com -
művészet bőrszín hercegnő etnikum rajzfilm Disney mesehős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 23 éves művész eljátszott a gondolattal, hogyan festenének a rajzfilmekből megismert női szereplők, ha egészen más bőrszínnel születtek volna.

Többször érte már támadás a Disney-rajzfilmek készítőit, amiért mesehősnőik irreális nő- esetleg testképet közvetítenek a gyerekek felé. Legutóbb egy amerikai tinédzser nyújtott be petíciót a rajzfilmgyárnak a teltkarcsúbb hősök szerepeltetéséért, egy olasz művész pedig mozgássérültté tette a Disney-hercegnőket egy provokáló projekt erejéig.

Forrás: lettherebedoodles.tumblr.com

Igazán gondolatébresztő lett annak a 23 éves bloggernek a munkája is, aki nemcsak új bőr- és hajszínnel, hanem egy teljesen új kulturális és etnikai külsővel ruházta fel az ismert Disney-karaktereket. Így lett A kis hableány Arieléből hennarajzokkal díszített hindu nő, Hófehérkéből pedig latin-amerikai – a többieket ide kattintva nézheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.