Újra terítéken a Maradj talpon! műsorban elhunyt lány ügye

MTVA -
halál Maradj talpon! (vetélkedő) Gundel Takács Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magához a miniszterelnökhöz fordult a Maradj talpon! című vetélkedő forgatása közben elhunyt Dobos Kinga élettársa, Boda Sándor.

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, tavaly szeptember 22-én szörnyű tragédia történt Gundel Takács Gábor Maradj talpon! című vetélkedő forgatásán.

MTVA

A műsor egyik statisztája, a 32 éves Dobos Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. A fiatal nő élettársa, Boda Sándor szintén statisztaként volt jelen, szerinte a cukorbeteg Kinga az inzulinhiány miatt vesztette életét. Ugyan Kingáért előbb esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett, sem a forgatáson jelen lévő egészségügyi személyzetnél, sem a mentőknél nem volt inzulin.

Sándor panaszt tett, ám a tisztifőorvosi hivatal vizsgálata szerint senki sem hibázott Kinga esetében.

"Az Országos Mentőszolgálat a szakmai protokollok és szabályok, valamint az elvárható gondosság és körültekintés követelménye alapján végezte a beteg ellátását."

Sándor nem törődik bele a vizsgálat lezárásába, Orbán Viktornak címzett levelében segítséget kért a miniszterelnöktől. A Miniszterelnöki Hivataltól kapott válasz nem elégíti ki Sándort. "Azt írták, hogy mély megrendüléssel olvasták az Orbán Viktornak címzett levelet, ám az ügyet gyakorlatilag továbbpasszolták" - mondta Sándor a Borsnak, és idézett is a válaszlevélből.

Sándor azt mondja: folytatja a harcot, nem elégszik meg annyival, hogy a hivatalok udvariasan lerázzák őt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.