Megtalálhatták Farkas Helga gyilkosát

Forrás: MTI/Németh György -
Farkas Helga gyilkos rendőrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Farka Helga 17 évesen tűnt el nyomtalanul, azóta próbálják kideríteni, mi is történhetett a fiatal lánnyal. Nemrég azonban áttörés született az ügyben: megtalálhatták a gyilkosát.

26 évvel ezelőtt veszett nyoma az akkor 17 éves Farkas Helgának, az ügyét teljesen azóta sem sikerült megoldani. Palatinus Gábor nyomozó foglalkozott az esettel, ő biztos abban, hogy a lányt meggyilkolták. A noymozás során J. Benedeket és Cs. Józsefet gyanúsították, de csak Cs.-t ítélték el, mert Benedeket később holtan találták. Abban azonban biztos volt a nyomozó, hogy még kell lennie egy harmadik férfinak, ugyanis Farkas Helga autójának visszapillantóján volt egy tenyérlenyomat, ami egyik gyanúsított férfihoz sem tartozott.

Lehet, hogy megtalálták Farkas Helga gyilkosát Forrás: MTI/Németh György

"Egy tenyérlenyomatot is találtunk Helga Mazdájának visszapillantóján, ami nem a két férfié. Az hagyta a tükrön, aki meggyilkolta a lányt" - mondta korábban Palatinus Gábor, most pedig megtalálták, hogy kihez tartozik a lenyomat. Dél-Olaszországban, Calabria tartományban rábukkantak arra a férfira, akinek tenyérlenyomata azonos azzal, amelyet 26 évvel ezelőtt találtak a bűnözők által elrabolt és azóta nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójának visszapillantó tükrén - írja a Magyar Nemzet.

Nyomtalanul - Seholországba költözött fiatalok

Magyarországon 2014-ben a rendőrség 16 885 fiatal- és gyermekkorú eltűnése ügyében adott ki körözést. Még leírni is borzasztó, de az eltűnt fiatalok közül minden évben nagyjából százan többé nem kerülnek elő. Ma, az eltűnt gyermekek világnapján a fiatal csellengőkre emlékezünk. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.