A pihentetőbb alvás érdekében vidd be a hálószobádba a kutyádat

Forrás: Shutterstock -
depresszió alvászavar kutya hálószoba alvás rémálom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutyákat az ember legjobb barátjaként emlegetjük. Hűségesek, szeretőek, odaadóak és ott segítenek, ahol csak tudnak, és ez alól a nyugodt alvás sem kivétel.

Kutya a hálószobában

Természetesen sok érv szól amellett, hogy miért ne aludj egy ágyban a négylábú kedvenceddel – kisgyermekek esetében ez akár életveszélyes is lehet. Ám nem szabad elmenni amellett, hogy a nyugodt alvás milyen mértékben képes befolyásolni az ember hangulatát, teljesítőképességét. Ennek hiányában komoly problémákkal kell szembenéznünk. Egy kiegyensúlyozott és boldog kutya szuszogása képes lehet egyfajta relaxált állapotot előidézni, ami segíthet a békés éjszakák átélésében.

A kutya az alvászavar legjobb természetes ellenszere Forrás: Shutterstock

A Sleep Review-ban közzétett tanulmány szerint a kutyák képesek elűzni a rémálmokat, valamint csökkenthetik a depresszió tüneteit. A speciálisan kiképzett kutyák például megérzik, ha a gazdájuk a rémálmok mezsgyéjére lép, és felébresztik.

Tüntesd el a lakásból a kutyaszőrt

Óriási tévhit, hogy a kutyák szőre csak tavasszal, a vedlés időszakában hullik. Bár a lakásban tartott ebek szőre nem dúsul be annyira, mint a kerti társaiké, a szőrgond így is jelen van. Ebben fogunk most segíteni. Olvasd tovább!

Nem kell azonban feltétlen valamilyen komoly alvászavarban szenvedni ahhoz, hogy bizonyos estéken nehezebben menjen az elalvás. A stressz és a magánéleti, valamint munkahelyi problémák is gyakran akadályozzák a pihenést. Egy kutya közelsége enyhítheti a szorongást, megnyugtathat, és a sötéttől való félelem is oldódik.

Alapvetően tehát az, aki a kutyájával egy ágyban vagy egy szobában hajtja álomra a fejét, könnyebben tud elaludni, ez az alvás pedig mélyebb és pihentetőbb lesz.

Amennyiben az alvási problémád hosszabb ideje fennáll, javasoljuk, hogy fordulj orvoshoz!

Egy padlás egyedülálló kihasználása, avagy a kétszintes hálószobahttp://www.life.hu/otthon/20180824-alomotthonok-a-padlas-egyedulallo-kihasznalasa-avagy-a-ketszintes-haloszoba.htmlA házakban sokan a padlásteret csupán tárolásra használják, vagy esetleg kialakítanak benne egy szobát. Van azonban más módja is, hogy otthonod világosabb, tágasabb és lenyűgözőbb lehessen a padlás kihasználásának egy egyedi módjával. OtthonOrigoVigyél egy kis színt a hálószobádba, hogy könnyebben ébredhess!http://www.life.hu/otthon/20181005-vigyel-egy-kis-szint-a-haloszobadba-hogy-konnyebben-ebredhess.htmlAmikor az ébredés még sötétben ér minket, és az éjjeliszekrényen pihenő kislámpa fényénél próbálunk kibotorkálni a konyhába a kávéért, nos, ilyenkor jól jöhet némi pozitív napindító – és ezalatt nem a falra felragasztott tömegidézetekre gondolunk. OtthonOrigoA világ legcsodásabb hálószobái, melyeket akár ki is próbálhatsz: fotók http://www.life.hu/otthon/20180802-a-vilag-legszebb-haloszobai-fotok.htmlA hálószoba otthonunk egyik legfontosabb része. Életünk csaknem felét alvással töltjük, így alapvető fontosságú, hogy ebben a helyiségben tökéletesen el tudjunk lazulni. Persze, emellett helyet kell kapjanak a megfelelő elemekből álló tárolók is. Amikor a világítás, a formák, a színek és a hangulat egységgé áll össze, abból egy kényelmes és lazító környezet jön létre. OtthonOrigoNe csak alvásra használd! – Spórolj magadnak helyet a kis hálószobádbanhttp://www.life.hu/otthon/20180515-ne-csak-alvasra-hasznald-sporolj-helyet-a-kis-haloszobadban.htmlEgy lakásban vagy házban, gyakran a hálószoba kerül a legkisebb helyiségbe. Úgy gondolhatod, hogy itt töltöd napod legkevesebb aktív részét, amely részben igaz is. Nem szabad azonban megfeledkezned arról, hogy egy szűk térben nem lesz pihentető az alvás, se kellemes az ébredés, a készülődésről már nem is beszélve. Korábban írtunk már arról, hogy mik azok, amiket azonnal ki kell dobnod a hálódból, most pedig mutatunk pár trükköt, melyekkel a kis alapterületet nagyobbnak érezheted. OtthonOrigo8 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból!http://www.life.hu/otthon/20170921-8-dolog-amit-azonnal-dobj-ki-a-haloszobadbol-nyugodt-alvas-almatlansag.htmlA hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, melyre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most. OtthonOrigoPillants be 8 híres író hálószobájábahttp://www.life.hu/otthon/20170921-pillants-be-8-hires-iro-haloszobajaba-irodalmi-nobel-dij-tervrajz-ernest-hemingway.htmlSzámos író számára a hálószoba nem csupán a pihenés tere volt. Sok esetben egyfajta dolgozószobaként is funkcionált. Ezek a kreatív terek, ahol sok korszakalkotó mű is született – ha csupán fejben is -, most lelepleződnek. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.